Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '21

     
    Kategori
    Dekorasyon
     

    Dekoratif Epoksi Zemin

    Epoksi Nedir?

    Epoksi aslında termosetler grubunda bir yapıştırıcı reçinedir. Başta tekne yapımı, otomotiv sanayi, plastik ve metal sanayinde eskiden beri sıkça kullanılmaktadır. Sıvı olarak uygulanan ve kuruduktan sonra sıvılara, asitler ve yağlara yüksek direnç gösteren film tabaksı oluşturarak uzun süre formunu korumaktadır. Epoksi Yunanca epi (üzerinde) ve oxy (keskin/asitli) kelimelerinden türetilmiştir ve Almanya'da 1993 yılında bulunmuştur.

    Konutlarda Epoksi Zemin Kullanımı

    Yapıştırıcı olarak kullanılan epoksi çeşitli renklendirme pigmentleri kullanılarak iş yeri zeminlerinde de kullanılmaya yakın zamanda başladı. Genellikle fabrika, imalathane ve depolarda kullanılan epoksi zemin kaplaması geçen yıllarda farklı denemeler yapılarak metalik görünümlü ve mermer görünümlü kaplamalar elde edilmiştir.

    Depolarda ve fabrikalarda kullanılan mat ve donuk renklerin yerini artık canlı ve parlak renkli kaplamalar aldı. Konutların özellikle ıslak zeminlerinde (banyo ve wc) epoksi kullanımı suyun tutumu konunsunda yüksek mukavemet göstermektedir. Ayrıca mekanik etkilere karşı dayanıklı olan epoksi seramik kaplamalara göre çok daha hızlı ve etkili uygulanmaktadır. 

    Üç Boyutlu Zemin Uygulamaları

    Çeşitli renkler ve pigment boyalar ile parlak ve prüzsüz zeminler elde edilirken en güzeli de bence şeffaf epoksi uygulaması. Bu uygulama teoride basit görünüyor ancak epeyce işçilik gerektiriyor. Uygulama için önce dijital baskı ile alınmış 3 boyutlu bir resim zemine seilip yapıştırılıyor. Daha sonra bu zeminin üzerine iki kat daha şeffaf epoksi kaplama uygılanıyor ve yıllarca solmadan kalan üç boyutlu bir zemin görseline sahip olabiliyorsunuz. 

    Basit bir arama ile inanılmaz 3 boyutlu epoksi çalışmalarına göz atabilirsiniz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 36
    Kayıt tarihi
    : 23.01.21
     
     

    1985 Mersin doğumluyum. Teknoloji konusunda uzun yıllar bir çok firmada çalıştım. Şu anda kamuda ça..