Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '17

 
Kategori
Dekorasyon
 

Dekoratif Kültür Tuğlası ve Taş Panel Kaplama

Dekoratif Kültür Tuğlası ve Taş Panel Kaplama
 

Royal Harman Kültür Tuğlası


Dekoratif Kültür Tuğlası

Ev ve işyerlerinin dekorasyonunda sıkça kullanılmaya başlanan kültür tuğlası ile duvarlar artık çok daha şık ve farklı. Duvarlarda nostalji havası estiren bu tuğlalar hem estetik hem de sıcak bir görünüm yaratmaktadır. Farklı renk ve yapılara sahip kültür tuğlası modellerinden birinde karar kılarak sizde ister evinizin isterseniz de iş yerinizin daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kültür tuğlasının farklı model seçeneklerinin arasında barok, el yapımı, harman, eskitilmiş ve klasik gibi modeller yer almaktadır. Her model kendi içinde farklı renk alternatifleri bulunduruyor bu nedenle evinizin veya iş yerinizin mobilya ve yer kaplamasına uygun modeli rahatlıkla seçme alternatifi sunuyor. Bu farklı modeller arasında olan barok tarzı kültür tuğlası hem işyerleri hem de ev dekorasyonu için en fazla tercih edilen tuğla modeli arasında yer almaktadır. Bu uygulamayı dilerseniz duvarınızın tek bir tarafına yaptırabilir dilerseniz de odanızın veya iş yerinizin tamamen bu uygulama ile kaplanmasını tercih ederek duvarlarınızda zengin bir hava yaratabilirsiniz. Bir diğer model olan Harman kültür tuğlası da sıkça tercih edilen modeller arasında bulunup yüzyıllar önce yapılan evlerde de kullanılmış olan tuğla modelinin günümüze taşınmış halidir. Bu modelde kendi içinde farklı renk ve doku farklılıkları ile biden fazla seçenek sunmaktadır. Antik tuğla modeli ise daha klasik ve düz olan modeller arasında yer alırken yine bu modelde de diğer modellerde olduğu gibi farklı renk alternatifleri sunulmaktadır.

Kültür tuğlası uygulaması özel yapıştırıcılar ve özel harçlarla gerçekleştirilmekte böylelikle duvarda uzun yıllar sabit kalabilmektedir. Son yıllarda restoranlarda, mağazalarda ve daha birçok iş yerinde gözümüze çarpan bu dekorasyon çeşidi o kadar çok beğenildi ki insanlar evlerinde de bu uygulamayı tercih etmeye başladı. Özellikle şömine etrafında kullanıldığında insana huzur veren bir atmosfer yaratır. Yazlık ve çiftlik evlerinin dekorasyonunda da sıkça tercih edilmesinin nedenleri arasında uzun ömürlü ve uygulandığı duvarlarda yarattığı güzel ambiyansın büyük bir etkisi bulunmaktadır.

Duvara uygulanması işin ehli ustalarca kısa zaman içinde tatbik edilmekte ve düz duvar üzerine çekiç darbeleri ile çeltikler açıldıktan özel olan yapıştırıcılarla duvara sabitlenmeye başlanmaktadır. Duvara yapıştırılan alt kısımları düz olduğu için duvarda muntazam ve estetik bir görünüm yaratır. Her ne kadar duvara bakıldığında kalın bir görünüm izlenimi verse de ortalama olarak 2 ila 3,5 santimetre kalınlığında bir yapıya sahip olduğu için uygulanan alanı daraltmadan zengin bir görünü yaratmaktadır. Dekoratif kültür taşı adı altında da geçen kültür tuğlaları modellerinin fiyatı kendi aralarında farklılıklar göstermekte ve farklı bütçelere hitap edilmektedir. Kültür tuğlası fiyatlandırma taş panel kaplama fiyatlarıda göz önüne alınırak yapılan metre kare üzerinden hesaplanmaktadır. Her ilde uygulaması yapılan kültür tuğlası modellerinden birini seçerek sizde evinizin veya iş yerinizin havasını değiştirebilir daha modern ve şık bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.

Sizde evinizin ve ya işyerinizin dekorasyonunda bir değişiklik yapmayı düşünüyorsanız son yılların trendi olan kültür tuğlası modelleri arasından zevkinize hitap eden bir modelde karar kılarak zevkinizin güzelliğini gözler önüne serebilirsiniz.

Kaynak: kültür Tuğlası

 
Toplam blog
: 4
: 177
Kayıt tarihi
: 15.06.13
 
 

Bilgisayar uzmanı olarak ALAYEL bilişimde çalışmaktayım. Bilgisayarda uzmanlık alanım; Web Tasarı..