Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Sinema
 

Deli Deli Olma...

Deli Deli Olma...
 

alıntı


Türk sinemasının iki usta oyuncusu Tarık Akan ve Şerif Sezer’i “ Yol” filminin ardından yıllar sonra bir araya getiren; 2008 yılı yapımı, gösterimi ise 2009 yılında gerçekleşmiş olan “Deli Deli olma” adlı film Karsta geçmekte.

Filmin web sitesinde; film hakkında başlığının altında şu cümleler yazmakta: “Kars’ın bir köyünde geçen sıcacık bir hikâye… Sanki başka bir dil konuşurmuşçasına bir an uzak ama o kadar da bizim insanlarımız… Adı Alma ve Tavşan olan iki sevimli köy çocuğu… Çocukken ailesiyle Rusya’dan göçen bir Malakan: Mişka… Mişka’nın gençlik aşkı olan ama hiç kavuşamadığı sinirli mi sinirli yaşlı kadın Popuç… Mişka’nın yapayalnızlığına rağmen Popuç’un kalabalık, neşeli, hareketli ailesi… Saz âşıklarının bol atışmalı, çekişmeli, dudakdeğmezli kış geceleri… Fakirlik ve çetin kış koşullarıyla mücadele eden, ekin eken, kaz otaran, koyun güden köy insanları… Rus kültürü ile yoğrulmuş Mişka ve onun köy yaşamına sessizce kattığı piyanonun ayağına bağlanmış ineklerin görünümü kadar komik… Çok sevmesine rağmen kendi yemeyip mendil içinde sakladığı kaz etini hasta Mişka’ya ikram eden küçük Alma gibi umut dolu bir hikâye Deli Deli Olma… Mişka’nın ailesinden kalan ve Mişka’nın borcu yüzünden köyün nerdeyse bütün ahırlarını gezen piyanoyu çalabilmek için yanıp tutuşan Karslı köy kızı Alma’nın üzerinden köydeki tüm hikâyeleri anlatan Deli Deli Olma, sinemamızın uzun zamandır özlediği komik, naif, içten, geçmişimizden ve bizden bir film.”

“Deli Deli olma…” filmi Usta oyunculuklarla ortaya çıkan bir şaheserdir. Başrolleri Tarık Akan (Mişka), Şerif Sezer (Popuç) ve Mişka’nın baba yadigârı piyanosu paylaşır. Popuç’un torunu Alma’nın müthiş müzik kulağı Alma ile Mişka’nın yakınlaşmalarına neden olur. Din, dil, ırk ayrımının konusunun bile geçmediği, teknolojiden uzak, karın, buzun içinde ama yine mutlu, umutlu insanların öyküsüdür Deli Deli olma…

Tarık Akan çekimlerden günler önce Kars'a gitmiş ve çekimler başlayana kadar Kars Konservatuarında piyano dersleri almış. Çekimler sırasında Kars'ın en soğuk günleriymiş. Mişka ( Tarık Akan ) ve Popuç ( Şerif Sezer)'un gençlik yıllarını, çocukları Barış Üregül ( Tarık Akan'ın oğlu ) ve Deniz Arna  ( Şerif Sezer'in kızı ) canlandırmaktadır.

 Filmin senaristi Hazel Sevim Ünsal kişisel web sayfasında, içinde yaşadığı kültürün ve yaşam deneyimlerinin perdeye aktarma gayesiyle Deli Deli olmayı yazdığına değiniyor.

 

İzleyenlerin çok büyük bir hazla anımsayacağı, unutulmayacaklardan olan Deli Deli olma, kimi zaman güldürüp kimi zamanda hüzünlendiren bir yapıt.

http://www.youtube.com/watch?v=2WJCNUasFEw

 kaynak: http://www.delideliolma.com/, http://www.hazelsevimunsal.com/

 
Toplam blog
: 17
: 1181
Kayıt tarihi
: 20.02.13
 
 

1981 Ankara doğumlu. İşletme Fakültesi Mezunu. Okur, dinler... ..