Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Delikanlı gibi

Delikanlı gibi
 

Fenerbahçe


Bir Fenerbahçeli olarak elbette şampiyon olmak istiyorum. Ama Fenerbahçe' nin her zaman takdir ettiğim ve bu takımı tutmama sebep olan karakterini kaybetmemesi benim için daha önemli. 

Son hafta kaçan iki şampiyonluk gösterdi ki şampiyonluk herşey demek değil. Önemli olan şampiyonluğun o takıma bişey katması. Son 3 yılda şampiyon olan takımların bugünki performanslarına, maddi durumlarına, kulüp yapılarına vs. bakınca bu şampiyonukların onlara sadece günlük sevinç yaşattığı, günü kurtardığı ortada. Şampiyon olamasa da her yıl yarışın içinde olarak ve ortalama puanda rakiplerini geride bırakarak aslında gerçek kazananın kendisi olduğunu Fenerbahçe bana ispatladı. 

Eğer futbolu yakından takip ediyorsanız Fenerbahçe' nin şampiyonluğa yaklaştığı her yıl geri kalan 17 takımın Fenerbahçe' nin şampiyon olmaması için birlik yaptıklarını biliyorsunuzdur. Bu birlik belki Fenerbahçe' ye birkaç şampiyonluk kazandırdı ama Fenerbahçe' yi daha da büyüttü. 

5-6 haftadır devam eden bu Fenerbahçe' nin şampiyonluğunu yine çalma çabaları tavan yaptı. Trabzonspor severleri resmen kontrolden çıktı. 

Dün bir programda eski bir Trabzonspor başkan adayı Aykut Kocaman' a "it" benzetmesi yaptı. Bir çok takımın Fenerbahçe' ye maç sattığını, federasyonun bunu deslediğini, Aziz Yıldırım ın futbolu yönettiğini ama kendisinden korktuğunu vs söyledi. 

Bir Trabzon milletvekili Emre Belözoğlu' nun Ankaragücü nden bazı oyuncuları arayıp yenilmeleri için telkinde bulunduğunu iddia etti. Emre programa katılıp böyle bişey olmadığına 5 aylık çocuğunun üzerine yemin etti. Böyle bir milletvekili olduğu için utandığını, annesinin de Trabzonlu olduğunu söyledi. 

Karabükspor kalecisi Fenerbahçe bu oyunu saha dışında da çok iyi oynuyor dedi. Zaten ondan 2 kez son hafta şampiyonluğu kaybettik. 

Trabzonspor dan bir yönetici tek bir haram puanımız yok hepsini hakettik dedi. Gaziantepspor maçındaki pozisyonun penaltı olmadığını Trabzonspor başkanı bile itiraf etmişti oysa. 

Haftasonundan beri Fenerbahçe' nin 3 penaltısı konuşuluyor. Sanki bir maçta 3 penaltı çalınması ahlakdışı imiş gibi. 

Trabzonspor dan bir yönetici daha pozisyonları görmeden 3 penaltıya itiraz etti. 

Bu yıl bugüne kadar en az 8 takım Trabzonspor' un şampiyon olmasını istediklerini açıkladılar. 

Fenerbahçe maç satın aldığı iddialarına en iyi yanıtı derbilerde veriyor bence. Fenerbahçe asıl başarısını derbilerde gösteriyor. Onları da mı satın alıyor. 

Trabzonsporluları anlıyorum. Her şampiyonluğa yaklaştıklarında Fenerbahçe' den tokat yemek zorlarına gidiyor. Büyük ihtimalle 2. defa rekor puan alıp yine şampiyon olamayacaklar. Ama siz kaşındınız beyler. Geçen yıl ne gerek vardı son maçta Fenerbahçe den puan almaya. Bakın biz yine şampiyon oluyoruz.Ama bu size pahalıya mal oldu. 

Son yıllarda yeni alışkanlıklar türedi. Mesela delikanlı, karakterli görünmek istiyorsan Trabzonspor teknik direktörü gibi yap: Önce söyleyeceğini söyle, sonra da biz futbolu sadece sahada oynarız de. Aynı Bursaspor' un teknik direktörünün yaptığı gibi. Bir diğer alışkanlık da şu. Bilerek yenilmediğini stermek istiyorsan 2 seçeneğin var: ya son dakika golü ile yenil ya da 1-0 yenil. 

Ben bir Fenerbahçeli olarak son hafta şampiyonluğu kaybetmekten korkmuyorum. Çünkü hem buna alışkınız hem de Fenerbahçe böyle delikanlı olsun da varsın şampiyon olmasın canı sağolsun. 

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..