Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '07

 
Kategori
Kitap
 

Deliliğe övgü

Deliliğe övgü
 

''Desiderius Erasmus' un Deliliğe Övgü adlı eseri ilk olarak 1511 yılında yayımlandı. Eser, muazzam ve göz alıcı başarısını, yazarin yaşadığı çağdan günümüze dek sürdürmüştür. Adanmış olduğu Thomas More' un kaleme aldığı Ütopya adlı eser dışında bir rakibinin olduğu söylenemez. Son derece canlı bir üslupla kaleme alınan Deliliğe Övgü, hümanizm akımının edebi, sosyal ve teolajik amaçlarına ve yöntemlerine ayna tutmaktadır.'' (Alıntı)

''Büyük Kapatma' nın öncelerindeyiz ve deliye verilen sözün yani delinin bir nevi 'köyün delisi' olarak hikmetler savurabildiği bir dünyanın ve zamanın son demlerindeyiz.

Hayata dair eilecek sözlerin büyük bir kısmı delicedir ve 'asıl delilik' günlük hayatta gittikçe yaygınlaşmakta olan katı olan her şeyi buharlaştıran deiliklerin tümünden çok daha bilgece ve ustaca kendi dünyasını ve alayını kurabilecektir.''

ERASMUS

Kitabı okurken kendinizi tarafsız bir seyirci koltuğunda hayal edin ve tiyatrodaymışçasına kendinize ve algıladığınız her şeye dışarıdan bakmaya çalışın. Kitapta bazı yerlere ustaca saklanan ''kendimizle çarpışma'' durumunun sizi hafif bir uyku ile uyanıklılık arasında bırakmasına izin vererek, mümkünse haftasonu, elinizde çay ve kahve varken okuyun bu kitabı... Sonra da gidip güzelce bir uyku çekin, ben öyle yaptım, iyi geliyor.

 
Toplam blog
: 10
: 507
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

  Yalnızlığın da mutluluğun da en koyusunu bir anda yaşayabilen biri olarak sadece yazmaya ça..