Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '16

 
Kategori
Dünya
 

Demek Obama ‘beyaz demokrat’, Trump ‘siyah demokrat’

Demek Obama ‘beyaz demokrat’, Trump ‘siyah demokrat’
 

milliyet.com.tr'den...


Şu eleştiri ne kadar kıymetli, ne kadar faydalı, ne kadar verimli, ne kadar öğretici bir şey!

Eleştiriye karşı çıkanlar bindiği dalı kesiyor, öğrenme fırsatlarını kaçırıyor, farklı bakış açıları yakalama imkânından mahrum kalıyorlar.

Eleştiriyle alacağımız dersi okullar, kurslar, hatta bilgeler veremez…

Eleştirinin faydaları konusunda sayfalar, hatta kitaplar yazılabilir… Biz bir “blog yazısı” hacmi içinde eleştiri övgüsünü burada kesip, bize bu satırları ilham eden meseleye geçelim...

Dün, “Bu Amerikalıları kim kışkırtıyor?” başlığı altında, Trump karşıtı gösterilere dikkat çekmiştim.

Başlıktaki sualimin cevabı, Mustafa Atilla’dan çok net olarak geldi. Sayın Atilla, özetle şunları söylüyor: “Dünyanın her tarafında demokratlar ikiye ayrılırlar. Beyaz demokratlar mevcut statükonun sürdürülmesini isterler siyah demokratlar ise statükonun mağdurlarıdır. Türkiye de de beyaz demokratlar AKP'nin 13 yıllık iktidarına karşı koyamayacaklarını anladıklarında sözüm ona masum bir protesto eylemi düzenlediler ve GEZİ PARKI eylemlerini başlattılar. …Şimdi TRUMP'da statükoya meydan okudu, seçildi ve haliyle de beyaz demokratların hışmına uğradı, çünkü demokrasi iyidir, güzeldir ama beyaz demokratlar iktidarda olduğu sürece. Siz hiç sağcıların protesto eylemi yaptıklarını hatırlarmısınız? Eylemleri daima solcu, siyah demokratlar başlatırlar.” (Son cümlesinde beyaz yerine siyah kelimesini kullanmış ama söylemek istediği anlaşılıyor)

Sayın Atilla’ya çok teşekkür ederim. Göremediklerimi gösterdi. Bilmediklerimi öğretti. Sayesinde, Obama’nın “beyaz demokrat” olduğunu öğrenmiş oldum. Çünkü Obama’ya karşı kimse gösteri yapmamıştı. Trump’ın ise “siyah demokrat” olduğunu öğrendik. Sayın Atilla açıkça, “Trump’ın, beyaz demokratların hışmına uğradığı”nı söylüyor.

Öte yandan, Sayın Atiila, “Siz hiç sağcıların protesto eylemi yaptıklarını hatırlar mısınız?” diye soruyor!

Haklısınız! Hiç hatırlamayız!

AKP iktidara gelmeden evvel, başörtüsü yasağına karşı yıllarca yapılan protesto eylemlerini,

Hemen her Cuma günü, Cuma Namazı çıkışında büyük camilerin önünde başlayıp, yürüyüş şeklinde süren, bazen o günün iktidarına karşı, bazen Kudüs temalı, bazen İsrail karşıtı eylemleri hep solcular yapmıştır.

2013-2015 arasında bir “çözüm süreci” yaşadık. O süreç boyunca, bilhassa şu “akil adamlar” döneminde sokağa çıkan, süreci ve akilleri protesto eden Ülkücüler hep solcuydular.

Bu Pazar yazısı, rahmetli Süleyman Demirel’in o ünlü, o muhteşem sözüyle taçlanır:

“Bana, sağcılar suç işliyor dedirtemezsiniz.”

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..