Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
3969
 

Demiglass soslu piliç

Demiglass soslu piliç
 

DEMİGLASS SOSLU PİLİÇ


Kolay bir mönü hazırlamak isteyenler için güzel bir öneri.

DEMİGLASS SOSLU PİLİÇ

4 ad.Tavuk but

1 Tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı toz kekik

5 yaprak kıyılmış taze fesleğen(ya da bir tutam kurusu)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 diş kıyılmış sarımsak

Yarım yeşil elma

1 yemek kaşığı demiglas sos (marketlerde toz olarak bulunabilir)

2 yemek kaşığı elma ekşisi

Kemikleri pirzola şeklinde ayrılmış tavuk butlarını, bal, yoğurt, soya sosu, kekik ve fesleğenle, mümkünse bir gün önceden marine ederek dolapta bekletelim.

Kızgın tavada yağsız olarak önce derili tarafından başlayarak her iki yüzünü kızartalım ve 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirelim.

Tavaya tereyağını koyarak, önce 1 diş kıyılmış sarımsağı ve zar şeklinde kesilmiş yeşil elmaları sote edelim.

Demiglas sosu ilave ederek pişirelim ve yeşil elma ekşisi karıştırarak sosumuzu hazır edelim.

Servis tabağına, kızaran tavuğu koyup, üzerine sosumuzdan gezdirelim.
Cevizli, tereyağında köy eriştesi eşliğinde servis edelim.

Not: Yanında tereyağında kızartılmış kuşkonmaz, garnitür olarak sunulabilir.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Tarif güzel ama tereyağ bolca kullanılmış kilolar malum sorum bu demiglas sos marketlerde başka bir isimle satılıyormu (mesela tavuk pane sos) gibi birde yemeklerin resimleri net değil teşekkürler

Asuman Sertbas 
 01.11.2008 13:34
Cevap :
Tereyağ kullanımındaki amaç lezzet bakımından. Arzu ederseniz mısırözü ya da diğer sıvı yağda kullanabilirsiniz. Demiglas sos hazırlaması oldukça bir sostur. dana kemiklerinin yakılacak derecede en az 18 saat kaynatılması ile bazı işlemelerden geçirilerek hazırlanır. Ama knor tarafından paketlerde toz halinde olanları var. her tür yemeklerde çeşni tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Resimlerin netliği yayından kaynaklanmakta.  02.11.2008 13:11
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2084
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster