Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Demiglass soslu piliç

Demiglass soslu piliç
 

DEMİGLASS SOSLU PİLİÇ


Kolay bir mönü hazırlamak isteyenler için güzel bir öneri.

DEMİGLASS SOSLU PİLİÇ

4 ad.Tavuk but

1 Tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı toz kekik

5 yaprak kıyılmış taze fesleğen(ya da bir tutam kurusu)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 diş kıyılmış sarımsak

Yarım yeşil elma

1 yemek kaşığı demiglas sos (marketlerde toz olarak bulunabilir)

2 yemek kaşığı elma ekşisi

Kemikleri pirzola şeklinde ayrılmış tavuk butlarını, bal, yoğurt, soya sosu, kekik ve fesleğenle, mümkünse bir gün önceden marine ederek dolapta bekletelim.

Kızgın tavada yağsız olarak önce derili tarafından başlayarak her iki yüzünü kızartalım ve 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirelim.

Tavaya tereyağını koyarak, önce 1 diş kıyılmış sarımsağı ve zar şeklinde kesilmiş yeşil elmaları sote edelim.

Demiglas sosu ilave ederek pişirelim ve yeşil elma ekşisi karıştırarak sosumuzu hazır edelim.

Servis tabağına, kızaran tavuğu koyup, üzerine sosumuzdan gezdirelim.
Cevizli, tereyağında köy eriştesi eşliğinde servis edelim.

Not: Yanında tereyağında kızartılmış kuşkonmaz, garnitür olarak sunulabilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..