- Kategori
- Yemek - Mutfak
Demiglass soslu piliç
DEMİGLASS SOSLU PİLİÇ
Kolay bir mönü hazırlamak isteyenler için güzel bir öneri.
DEMİGLASS SOSLU PİLİÇ
4 ad.Tavuk but
1 Tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı toz kekik
5 yaprak kıyılmış taze fesleğen(ya da bir tutam kurusu)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş kıyılmış sarımsak
Yarım yeşil elma
1 yemek kaşığı demiglas sos (marketlerde toz olarak bulunabilir)
2 yemek kaşığı elma ekşisi
Kemikleri pirzola şeklinde ayrılmış tavuk butlarını, bal, yoğurt, soya sosu, kekik ve fesleğenle, mümkünse bir gün önceden marine ederek dolapta bekletelim.
Kızgın tavada yağsız olarak önce derili tarafından başlayarak her iki yüzünü kızartalım ve 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Tavaya tereyağını koyarak, önce 1 diş kıyılmış sarımsağı ve zar şeklinde kesilmiş yeşil elmaları sote edelim.
Demiglas sosu ilave ederek pişirelim ve yeşil elma ekşisi karıştırarak sosumuzu hazır edelim.
Servis tabağına, kızaran tavuğu koyup, üzerine sosumuzdan gezdirelim.
Cevizli, tereyağında köy eriştesi eşliğinde servis edelim.
Not: Yanında tereyağında kızartılmış kuşkonmaz, garnitür olarak sunulabilir.
Afiyet olsun.