Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Demirel formülü

Demirel formülü
 

Yeniçağ gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Sebahattin Önkibar'ın dünkü "Seferberlik" başlıklı yazısında önceki gün kalabalık bir grup'un Güniz sokak'tan rendevü talep ettikleri ve Demirel'den DP'nin başına geçmesini istediklerini yazdı..

Yazıda ayrıca Önkibar, Demirel'in böyle bir kabül'ü sonrası DP'yi meclise taşıyacağı, Demirel'in ilgi çekeceği, aynı zamanda bir sinerji yaratacağı şeklinde yorumunu ekledi..

Süper seferberlik, süper çıkış..

Yazılarımda sürekli, Demirel'den sonra ülkede tek lider'in Erdoğan olduğunu hep yazarım.. Erdoğan'ın karizması, halka yaklaşımı, politikada zigzag çizimleriyle "number one" olduğunu da hep söylerim..

Demirel bir, Erdoğan iki..

Merhum Özal'da kitleyi sürükleyen, yeniliklere açık bir politikacıydı lakin Demirel ve Erdoğan gibi zigzagları olmayan bir siyasetçiydi.. Özal yaşasaydı ülke batı standartlarında daha gelişmiş bir ülke olarak karşımıza çıkacaktı..

Evet, Demirel dedik, Erdoğan dedik..

Şunu herkes kabül etmelidir ki, Erdoğan'ı taht'dan indirmek ne Kılıçdaroğlu'nun işidir ne de başka biri.. Tayyip Bey'i ancak ve ancak Demirel iktidardan indirebilir..

Erbakan'ın yaşı müsahit olmuş olsaydı Erdoğan'ın en büyük rakibi olabilirdi. AKP'yi bölebilmek, ya benzer realitede bir parti ile mümkündür, ya da Genç Parti misali yeni bir Parti oluşumuyla dır..

Genel seçimlere yakın sürede böyle bir ihtimalın söz konusu olabilirliliği biraz zor gibi görünmekte zira Demirel formülü tutar..

Demirel, deyim yerindeyse silip süpürür..

İki anahtar'ı çoktan unutmuştur vatandaş..Bu sefer öyle bir vaatlerle çıkar ki seçmenin karşısına, dünya'da en pahalı ülkemizde satılan benzin indiriminden başlar, köylünün gübresine kadar toplumun her kesimini ilgilendirecek konuları baz alarak Erdoğan'ı sıfırlar..

Başka bir metod'la Erdoğan'ı ancak Washington formülü ile indirilebilir. Zira ABD'ye göre Erdoğan görevine devam etmesi gerekiyorsa Tayyip Bey görevini sürdürecektir.

Demirel ve Washington dışında kimse formül aramasın boşuna..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..