Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Demirören'in telefon mesajı Futbolun tepesini ne kadar gerdi?

Demirören'in telefon mesajı Futbolun tepesini ne kadar gerdi?
 

Bu günkü Haber Türk gazetesinde yer alan bir haber ülkemizin ahlaki yönden nerelere geldiğini açıkça gösteriyor.

Hele konu futbol olup, sezon sonu yaklaşıyorsa, dilin kemiği hiç olmuyor!

Bu kanıya nerden mi varıyorum?

İşte beni bu kanıya ulaştıran cep telefonu mesajı ve futbolun tepesindeki iki isim arasında geçen diyalog.

Evet, son oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçı bitiminde Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut ÖZGENER arasındaki telefon mesajı.

Bu mesaj ile Beşiktaş ve Futbol Federasyonu arasındaki köprülerin tamamen atıldığı, kılıçların çekildiği görülüyor. Bu dalaşmadan kim zarar görür?

Bence Türk futbolu! Milyonlarca taraftarı olan bir kulüp başkanının böyle bir mesaj çekmesi, en azından o taraftarlar için kötü bir örnek.

Gelelim bu mesajın çekilmesine neden olan olaya; Trabzon spor maçında verilmeyen penaltı...

Bir zamanlar birlikte hareket ettikleri takımlar nerde? Bu mesajın çekilmesine neden olan ne? Beşiktaş-Trabzon spor maçında verilmeyen penaltı! Bir zamanlar Fenerbahçe’ye karşı el ele, diz dize hareket edenler bu gün birbirlerine düşüyorlar. Maçın sahada kazanılması gerektiğini söyleyen Fenerbahçeliler bu zamana kadar seslerini kimseye duyuramıyordu. Şimdi her canı yanan hemen çıkıp konuşuyor. Hele futbolumuzu yönetenler peş peşe açıklamalar yaparak, olası başarısızlık için mazeret üretiyorlar.

Futbolumuzla ilgili yeni savaşın fitilini çeken Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören. Mesajın gittiği adres Futbol Federasyon Başkanı! Mesajın konusu ise bir üçüncü şahıs! O şahsı futbol seyircisi gayet yakından biliyor. Daha önceleri Bursaspor başkanlığı da yapan ve halen Futbol Federasyonu Milli Takımlardan sorumlu yönetici Levent Kızıl!

Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, telefon mesajını Levent Kızıl’a okutunca, Levent Kızıl ve Yıldırım Demirören arasında basına yansıyan aşağıdaki diyalog geçiyor.

Levent KIZIL: Başkan, sözlerinin arkasında mısın?
Yıldırım DEMİRÖREN: Evet, arkasındayım.
Levent KIZIL: Başkan attığın mesajın futbolla ilgili olan kısmı önemli değil. Yanımızda olursun olmazsın, desteklersin desteklemezsin senin bileceğin iş. (.bn.) kelimesinin de arkasında mısın?
Yıldırım DEMİRÖREN: Ben öyle bir şey yazmadım.
Levent KIZIL: Başkan elimde mesaj var. Kısaltılmış olarak (.bn.) yazmışsın.
Yıldırım DEMİRÖREN: Onu ben yazmadım. Mesajı başkasına söyledim o yazdı. O kelimeyi kendisi yazmıştır. Yanlışlık olduysa özür dilerim.
Levent KIZIL: Madem özür diliyorsun, o zaman sorun yok.

Koca kovca insanların telefonu hangi amaç için kullandıklarını görünce, gencecik çocukların telefonu nasıl kullandıklarını tahmin etmek hiçte zor değil!

Bir başka konu da; böylesi hakaretler içeren mesajın bir özürle görmemezlikten gelinmesi.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..