Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Demirören TFF'ye başkan olabilir mi ?

Demirören TFF'ye başkan olabilir mi ?
 

Tüm kulüplerin hatta siyasi kanadın da onayını alan Şenes Erzik'in (Ulusoy'a göre korktuğundan dolayı-kendi söylediğine göre UEFA'daki görevi nedeniyle uzun vadeli çalışamayacağından) başkan olmayacağını açıklamasının ardından yeni senaryolar yazılmaya başlandı. Kimilerine göre Mehmet Ali Aydınlar geri dönecek, kimilerine göre Haluk Ulusoy aday olacak.. Yine değişik bir takım isimler de ortalarda dolanıyor ama şu an en güçlü aday Yıldırım Demirören olarak gözüküyor.

Fakat Demirören'in adaylığı (resmi olarak aday olması halinde) bir takım soruları da beraberinde getirecektir.

En büyük sorun Beşiktaş'ın da şike davasında yargılanan kulüplerden biri olması. Dava sonucunda Beşiktaş suçlu bulunursa Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ı küme düşürebilecek midir? Ya da zaten geride kalan Beşiktaş'ın puanını silme kararını verebilecek midir? Bu yönde alacağı kararlar zaten pek anlaşamadığı Beşiktaş taraftarıyla düşman olmasına neden olur; kısacası M. A. Aydınlar-Fenerbahçe tarzı sorunlar bu kez Yıldırım Demirören-Beşiktaş cephesinde yaşanır. Beşiktaşlılığı sorgulanır vs.

2. sorun son dönemlerde yaptığı açıklamalar nedeniyle kamuoyundan ve futbol camiasından aldığı tepkiler. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aynı davada yargılanması iki kulübü birbirine yakınlaştırabilir ama sayın Demirören öyle ileri gitti ki Fenerbahçemiz sözü ve gerekirse avrupaya gitmeyelim ifadesi sonrası kendi taraftarı tarafından (Portekiz'de bile) ıslıklanan biri oldu. Dolayısıyla kimseden Demirören ismi üzerinde Şenes Erzik'te olduğu gibi mutabık olmasını bekleyemezsiniz.

Ayrıca Bank Asya ve 2.-3. Lig ekipleri puan silme cezasının uygulanıp küme düşürülmenin bir kereliğine görmezden gelinmesine karşı çıkmışken Yıldırım Demirören'e destek olmaları beklenemez.

Yeni isim yıpranmamış, daha önce aktif olarak TFF'nin üst kademelerinde görev almamış biri olmalı ki ilerde birileri çıkıp -başkan zaten Galatasaraylı, Fenerbahçeli- şeklinde serzenişte bulunmasın. Eminim ki Yıldırım D. başkan olsa Beşiktaş lehine yapılan her hakem hatasının altında başka şeyler aranacaktır.

Ve son olarak Demirören, Beşiktaş'ta öylesine başarısız oldu ki zaten kaosta olan Türk futbolunu nasıl bataklıktan çıkarak bilmiyoruz ? Beşiktaş'ta her transfer döneminde yapılan çok sayıda, gereksiz ve pahalı transferler; futbolcu ve teknik adamlara ödenen yüksek tazminatlar, sık sık teknik direktör değişimi ve kendi cebinden kulübe borç vererek bir anlamda başkanlığı satın alması, belki de muhalaefetin aday çıkarmasını engellemesi en büyük hataları...

Sadece Beşiktaş'a bu kadar zararı olmuşken, tüm takım taraftarlarını nasıl memnun edebilir ki ?

Durum kısaca bu şekilde.. Ama Demirören son zamanlardaki çıkışlarıyla ve Kulüpler Birliği başkanlığıyla birlikte belki de ilk adımlarını atmış oldu. Adaylığını koyacaktır. Beşiktaş başkanlığından istifa etmek zorunda kalması Beşiktaş taraftarını da sevindirecektir. Ancak Aydınlar'ın altından kalkamadığı sorunlarla yüzleşmek zorunda kalacak bir ismin böylesine tartışılan, yıpranan ve tarafsız olması beklenemeyecek biri olmaması gerekir..

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..