Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Demirören ve yeni TFF şikeyi teşvik ediyor

Demirören ve yeni TFF şikeyi teşvik ediyor
 

TFF'nin yeni patronu Yıldırım Demirören, UEFA Başkanı Michel Platini ile görüştükten sonra yeni dönemde uygulanmasını düşündükleri sisteme anlatmış. Buna göre;

Demirören'in kafasındaki plana göre; şike girişimi sahaya da yansırsa şike yapanlar küme düşer, şikeye karışanların futbol hayatları sonsuza kadar bitecek.

Sahaya yansımayan şike girişimine para cezası verilecek. Teşvik girişimine ceza yok, teşvikin gerçekleşmesi durumunda ise teşvike karışanlara puan silme cezası verilecek.

Demirören'in kurmayları tarafından hazırlanan 58. maddenin yeni halinde şu anda şike ile yargılanan hiçbir takıma küme düşme veya puan silme cezasının verilmemesi planlanıyor.
Demirören'in planına göre şikeyle adı geçen takımlara büyük cezalar verilecek.

Yapılan değerlendirmelere göre F.Bahçe'nin şu konumda 58. maddenin düşünüldüğü gibi değiştirilmesi durumunda 15 milyon TL gibi bile büyük bir ceza ödeyebileceği iddia ediliyor.

Bu kararların hayata geçirilmesi durumunda yeni TFF ve Yıldırım Demirören, futbol takımı yöneticilerini kurtarmak adına Türk futbolunu tam bir kaosun içine sürükleyecek. Neden mi?

Bir takım eğer şike yaparak şampiyon oluyorsa sezon sonunda Şampiyonlar Ligi gelirleri de dahil olmak üzere ortalama olarak yaklaşık ne kadar para kazanıyor?

Hemen yanıtını verelim. TFF, reklam ve Şampiyonlar Ligi gelirleri dahil olarak aşağı yukarı 150 milyon TL.  kazanıyor...

Şimdi bu kadar gelir söz konusuyken 15 milyon TL gibi komik bir bedel sizce ödenmez mi?

Bunun yanıtını verin, kararın ne kadar saçma ve şikeyi teşvik edici olduğunu siz de görün...

 

 
Toplam blog
: 74
: 2756
Kayıt tarihi
: 09.04.07
 
 

On yıldan fazla süredir reklam ve halkla ilişkiler sektörü ile internet ortamında medya sektöründe h..