Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

Demirtaş'a çağrım

Demirtaş'a çağrım
 

BÜTÜN EZİLENLER İÇİN


Sayın Demirtaş, Kürt halkı yanında ayrım yapmaksızın, tüm Türk halkı adına da ortak Demokrasi talebiniz birçok ilerici, aydın için seçim tercihlerinde epey bir etkili olacağı gerek medyada ki yansıması ve gerekse çevremizdeki insanların desteğini almasından da belli oluyor.
 
Kandil ve Öcalan ın Kürt halkı dışındakiler için olumsuz etkisi olmasa, sözlerinizdeki samimiyet, sakin duruş ve genç kimliğiniz ile tereddütsüz önemli sayıda yurttaşın tercihi olabilirdiniz.
 
Unutmayın ki, Kendini Kürt olarak ifade etmeyen bir çok yurttaş ve aydınımız da, yıllarca Doğu olarak bütünlediği halkın yoksulluk, eğitimsizlik ve devletin imkanlarından eşit bir şekilde yaralanmadan ve gene devlet tarafından eşit muamele görmediğinden, kendi durumunu riske ederek sol ve sosyalist tavrı benimsemiş, bu duruma itirazını çeşitli yollara direnmeye götürerek bedel ödemiş halen de ödemektedir. Kentli, burjuva sınıfının eğitimli, iyi yaşama dair tüm imkanların yakınında ve içinde olan bir çok kişi, eşit hak ve yaşam anlayışı için bu topraklarda uzun yıllardır insancıl duruşuyla mücedele etmiş, kimlik ayrımı yapmaksızın adil bir düzen kurulmasından yana tavır almışlardır. Tek bir kimliğe indirgenmiş, etnik aidiyet üzerinden yapılan mücadeleye bu nedenle uzak duranlar, hakkın kapsamı tüm ezilen yoksul, kollanmayan yurttaşlara genişletilince tarafınızın sadece Kürt halkı ile sınırlı kalmayacağını sizin de anlamış olduğunuz parti programı ve söylemlerinizden belli oluyor.
 
Ancak HDP nin, Kandil ve Öcalanın Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyet tarihinden öç alma vesayetinden kurtulması şart olduğu gibi, Altan Tan gibi, tek bir mezhebin ve devletin dinini dayatmakla görevli Diyaneti kaldırıp, ki doğrudur, ama yerine 2 bin yıllık inanç kültürünü tekke, zaviyelerde yetişmiş dervişler, şeyhle, şıhlar, hocalardan öğrenilmesinin gerekli olduğu gerici yobaz ifadelerinin de, çağdışı kabul edilemez olduğu ve sizin söylemlerinize hiç te uymadığını görmelisiniz. 
 
Diyanetin tek bir mezhebin temsilcisi olmasını, önemli bir kesim,  demokratik ve insancıl bir hak olarak görmeyip, lağvedilmesi ve tüm inançları kapsayan farklı bir oluşumun hizmetine ihtiyacı haklı bulsa da, Altan Tan adlı etkin parti ileri geleninin bir TV programında Diyanet yerine insanların din ve mezheplerini öğrenmek ve yaşatmak için Tekke ve Zaviyelerin açılması, kuran kurslarının faaliyetlerine öncelik verilmesi gibi önerilerde bulunmasını sizin ilerici programınızla bir arada duymanın çelişkisini kavrayamıyorum.
 
Netice,
 
Kullanacağım iradenin, bunca kan döken Öcalan, Kandil ve Altan Tan gibilere değil, tüm yoksul ve ezilenlerden yana ilerici demokrat, barıştan yana temsilcilere ulaşacağına bizleri ikna etmeli, etnik oyların dışında olası desteğin sizi bir bölge partisinden bütün TC halkının partisi olmaya çağırdığını görmelisiniz.
 
Nusret Atayman  16.05.15
 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..