Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

Demirtaş'ın "temsil sıfatı" ve Putin'in potinini parlatmak!

Demirtaş'ın "temsil sıfatı" ve Putin'in potinini parlatmak!
 

internetten alınmıştır


HDP ve Eşbaşkanı Demirtaş, artık emellerini gizlemiyor... Zaten son aylarda Suriye üzerinde başlayan savaş, kartların açılmasına neden oluyor.

Yıllarca PKK'yı kullanan güçler, şimdi onun son kozunu oynamasını ve başlattıkları hendek savaşı ile, Türkiye'yi içerden de kuşatma altına almalarını istiyorlar.

Amerika'ya gidip döndükten sonra, özerklik söylemini yükselten Demirtaş, şimdi de Rusya'ya gidiyor... Muhtemeldir ki Rusya dönüşü söylemini daha da yükseltecek.

Türkiye'nin tarihi misyonununu yeniden yüklenmesini istemeyen Emperyalist güçler(Güvenlik Konseyinin Beşli Çetesi) hem dışardan hem içerden Türkiye'yi kımıldayamaz hale getirmek için çalışıyorlar.

Terör'e dağdan inip düzde siyaset yapmak fırsatı verilmişti... HDP düze indi ancak iyi niyetli siyaset yapmadı... Şimdi de dağda biten PKK, düze indi... Onlar da dağda yaptığı terörü yapamaz olunca şehirleri işgal girişimi başlattı... Bu, onlara verilmiş yeni görev.

Putin'e saygılarını sunacak olan Demirtaş, bölgenin hamiliği sevdasına kapılmış Putinden kendilerinin de hamisi olmasını isteyebilir. Zaten bu bölge, Beşli Çete tarafından emaneten de olsa, Putin'e verilmiş gibi gözüküyor.

Putin'in bölgede at oynatması boşuna değil... Beşli Çete'nin diğer dört üyesi, "mazi"sini "ati"si yapmak isteyen bunu da "Dünya Beş'ten Büyüktür" diyerek ilan eden Türkiye'yi kuşatma görevini. bölgenin bu "sergerdesine" vermiş belli ki.

Şii Dini mensubu Pers kökenli İran yönetimi de Putin'le gayri meşru bir  alışverişe girmiş durumda... Onlar da bölgede etkili olmak için Putinin potinini parlatmaya başladılar.

Putinin potinin parlatma sırası Demirtaş'ta... O da kendi aklınca Rusya'yı arkasına alarak Kürt devleti kurmak hayali peşine düştü; Kürtler onu istemediği halde...

Zaten Doğu ve Güneydoğudaki mesele çoktan "Kürt meselesi" olmaktan çıktı... Artık, Yedi Düvel'in ve içimizdeki uzantılarının Türkiye'yi kuşatma ve belkide parçalama savaşı haline dönüştü.

İşte tam bu noktada, Demirtaş ve ekibinin bugün elinde bulundurdukları "Kürtleri temsil" titrinin ellerinden alınması gerektiğine inanıyorum.

Bugün, Kürtlerin yaşadığı şehirler terör eliyle yaşanmaz hale getiriliyor ve bu durum HDP ve Demirtaş'ın desteğiyle gerçekleşiyorsa, bunların  perişan olan Kürt halkının "temsilcileri" olmasından daha abes ne olabilir?

Üstelik bu "temsili" kötü niyetle kullanıp emperyalist efendilerinin emir ve komutu ile güya bağımsızlık ilan etmeleri de söz konusu...

Böyle bir bağımsızlık ilanını elbette Türkiye, neye mal olursa olsun, kabullenmeyecektir ancak yine de dünyadaki Türkiye düşmanları bunu uluslararası platformlarda kullanmak isteyeceklerdir.

HDP artık Kürt halkı-nın bir bölümünü dahi- temsil etmiyor... Kendi ifadeleri ve eylemleri gösteriyor ki, HDP Terörün temsilcisidir. O halde, Demirtaş'ın  çıktığı, sonu ipe kadar gidecek bu yolda, temsil hakkının elinden alınması gerekiyor.

Dünyanın hiç bir yerinde, terörle içli dışlı bir yapıya siyasi yapı denmez... Demirtaş, defalarca halkı sokağa çağırarak zaten suç dosyasını kabartmıştır. Bundan sonra da benzer şeyler yapacağına şüphe yok.

Kozların masaya atıldığı, herkesin açık oynadığı bu zamanda HDP ve Eşbaşkanlarının hala Türkiye siyasetçisi gibi demeçler vermeleri, yurtdışında temsilci gibi muamale görmeleri bu ülkeye yapılan haksızlık ve hukuksuzluktur.

Türkiye girmek zorunda bırakıldığı bu savaşta, içindeki hainlere bu denli "özgürlük" tanıyarak varlığını riske atamaz... İhanetin devlet hukuku içerisinde karşılığı neyse bugün onlar yapılmalıdır.

Yılanın kuyruğu elindeyken başını ezmeyen sonunda o yılan tarafından sokulur. Bunun uzak tarihimizde de yakın tarihimizde de örnekleri çoktur.

Yargı, sadece HPD için değil, ihanet içerisinde olan tüm "siyasi"ler için, dokunulmazlıklarının kaldırılıp hukuki soruşturmaların yapılması için harekete geçmelidir.

Dedem Korkut'un dediği gibi; hain içerde serbestçe hainlik yaptıkça kapı kilit tutmayacaktır!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..