Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

Demokrasi araç olarak mı kullanılıyor?

Demokrasi araç olarak mı kullanılıyor?
 

- 21. Yüzyılda Dünya Ulusları Demokrasi'yi bir araç olarak mı kullanmaktadırlar?

- Son yıllarda Dünya'mızda olup bitene şöyle bir göz attığımızda; Asya'da, Afrika'da, Orta ve GüneyAmerika'daki birçok ülkede insanlara reva görülen sefalet, başta açlık olmak üzere, hastalıklar ve çocuk ölümlerinin yüksekliği, Demokrasi getirmek bahanesiyle ülkelerin bombalanması, yüzbinlerce
çocuk, yaşlı demeden katledilmesi, demokrasi'yle ne kadar bağdaşmaktadır.?

- Büyük Devletler kurmuş oldukları, karteller, törestler (büyük şirkletler) sayesinde ülkelerin zenginliklerini sömürmektedirler.
- Silah fabrikalarının cirosunu yükseltmek için el altından ve türlü bahanelerle ülkelerde gizli servislerince çıkarttıkları karışıklıklar neticesinde, insanların birbirlerini öldürmelerine zemin hazırlamaktadırlar.

- Demokrasi, bu şirketlerin sattıkları silahlardan kazandıkları DOLAR'larmıdır?

- Gelişmekte olan ülkelerdede, kaynakların belirli holdinglerin elinde toplanmasiyle, mutlu bir azınlık yaratılmaktadır.

- Eğitim, Sağlık, İş ve her türlü Sosyal hakları yerine getirilemeyen, halklarında Demokrasi'yi sorgulamaya başlamaları kaçınılmaz olacaktır.

- Uzaya harcanan tirilyon dolarların onda birini bu ülkelere harcamaktan kaçınan DEMOKRASİ SAVUNUCUSU bu uluslar, birçok ülkede patlak veren ayaklanmalar ve yağmalamalara neden olmaktadırlar.

- Dünya'mızda MUTLU AZINLIĞIN yanında, MUTSUZ ÇOĞUNLUKLARIN hızla artmakta olduğu gerçeğini, "DEMOKRASİ" adına gözden kaçırılmamalıdır.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..