Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Demokrasi çarpsın ki; kurban bayramında ileri demokrasinin kurbanı oldular...

Demokrasi çarpsın ki; kurban bayramında ileri demokrasinin kurbanı oldular...
 

Demokrasi' ye kurban olan Erzurumlular


ERZURUM’un Tortum İlçesi’ne bağlı Bağbaşı Beldesi’nde yaptırılacak hidroelektrik santrale (HES) tepki göstererek eylem yapan köylülerden 13’ü, Tortum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen ’HES’in çalışma alanlarında bulunmama ve HES eylemlerine bulunanlarla ilişki kurmama’ cezası nedeniyle akrabaları ve arkadaşlarıyla bayramlaşamamış. Yaklaşık 2 aydır mahkemenin kararına uyduklarını belirten Bekir Bostancı, "Beldede yaşayanların çoğu HES eylemlerine katılmış. Bu nedenle çoğuyla bayramlaşamadık. Bayramlaşmak isteyenlere, bir dahaki bayrama randevu verdik" demiş.

Tortum’un Serdarlı, Bağbaşı ve Pehlivanlı beldelerinden geçen Ödük Çayı üzerine kurulacak HES’lerin yapımını engellemek için özellikle kadınların ön plana çıktığı eylemlerde Polis, jandarma ve özel güvenlik kuvvetlerinin direnişi kırmak için yaptığı çalışmalar sırasında yer yer çatışmalar çıkmış. Olaylara karıştıkları iddiasıyla 260 kişinin jandarma tarafından ifadesi alınmış. HES şantiyesinde çalışanlar, hakarete uğradıkları iddiasıyla Bağbaşı’ndan 10 kişi hakkında 50 bin liralık tazminat davası açmış.

’HES’in çalışma alanlarında bulunmama ve eylemlerde bulunanlarla ilişki kurmama’ cezası alan Ali Dursun (64), Nurettin Uzun (62), Mehmet Dursun (57), Bekir Bostancı (56), Muhsin Saykan (22), Kurban Bayramının ikinci günü Bağbaşı Beldesi’nde düzenlenen bayramlaşmada kedilerine uzatılan elleri geri çevirdi. Görüşme yasağı olanlar, bayramlaşmak isteyenlere "Kusura bakmayın, cezalıyım. Bayramlaşamam. İnşallah bir daha ki bayrama" demiş.

Görünen o ki; vatandaşlar ileri demokrasisin hüküm sürdüğü yurt topraklarında kurban bayramında ileri demokrasinin kurbanı olmuşlar.

E, yani… İleri demokrasi için her şeye değer, değil mi arkadaşlar. Kendi düşen ağlamazmış, iki gözü birden çıksa da. Siz seçtiniz, siz getirdiniz, ileri demokrasi dediniz, sonuna değin nimetlerinden yararlanmakta hakkınız. Fakat siz yine de çarçur etmeyiniz, temkinli davranınız. Ne olur, ne olmaz. Yarın tükenir mükenir maazallah, ortalarda kalırsınız. Demokrasiye alışmışken ortalıklarda kalmak da pek hoş olmasa gerek. Di mi arkadaşlar… ?

Hadin bakiiim. Torba torba verin ki, çuval çuval geri alabilesiniz! Ne gelirse bahtınıza artık. Küsmece darılmaca, kırılmaca yok. Bekleyiniz. Daha ne demokrasiler görecek bu gözler.

Bi dahaki bayrama kadar sağlıcakla kalınız. Hadi Byeeee.

Ha bu arada! Aman olsun yeni ve salakça suçlar işlemeyiniz. Demokrasi çarpar sonra her birinizi. Karışmam ha… !

Gelin siz en iyisi mi türkü söyleyin. Ben de eşlik edeyim. Keyfimiz yerine gelsin.

Erzurum çarşı pazar leylim aman

İçinde bir kız gezer oy nenen ölsün

Sarı gelin aman

Elinde divit kalem leylim aman

Dertlere derman yazar oy nenen

ölsün sarı gelin

Bak gordünüz mü, iyi geldi değil mi?

http://gundem.milliyet.com.tr/cezali-hes-eylemcileri-bayramlasamadi/gundem/gundemdetay/09.11.2011/1460906/default.htm

 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..