Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

Demokrasi diyorsunuz ama...

Türk politikacıları ve partiler, demokrasi sınavından geçiyor. Sandıkta ya da mecliste olması gereken sınav, başka mercilere yaslanarak iktidar olmaya çalışmak utanç verici bir durum. Bu ülkenin çoğunluğu bu iktidarı sevmiyor diyenler için en geç Kasım ayında yapılacak seçimi neden beklemediler? Önce Anayasa mahkemesinden, daha sonra askerin müdahelesinden medet ummaya çalıştılar, bunu demokrasi adına içimize sindirmek mümkün değil.

Demokrasi, korkuların değil, çeşitli görüşlerin zenginleştiği bir sistemdir. "Benim gibi düşünmeyenlerin yaşam hakkı yok" demek, sürekli öcüler yaratarak bu toplumun önünü kesmeye çalışmak, uygarlıkla bağdaşmıyor.

Tarafsız bir vatandaş olarak şunları söyleyebilirim.

1. CHP demokrasi sınavında bu kez ikmale değil, net olarak sınıfta kalmıştır.

2. DYP ve ANAP siyasi yaşamlarının en büyük hatasını yaparak CHP'nin yanlış kurguladığı oyunun tuzağına düşmüştür.

3. AKP Hükümetinin içindeki bazı marjinal unsurlar, sistemi zaafa uğratmak için ellerinden geleni yaparak, başka mercilerin mazeretlerini kolaylaştırıcı tavırları tahrik etmişlerdir.

4. Sandıkta ve mecliste olması gereken laik, cumhuriyetçi ve demokrat politikacılar, kışlayı politikanın içine sokmak için adeta yarışa girmişlerdir.

5. Biz vatandaş olarak, mecliste kukla politikacılar görmek istemiyorsak, bundan böyle daha iyi seçim şansını ve dirayetini iyi kullanmalıyız.

6. Bu ülkeye artı değer üretmek yerine kriz üretmek üzere kendini görevli addeden tüm sağlıksız kafaların bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum.

Bu ülkede ağzına "uzlaşma" lafını sakız edenler, aslında uzlaşma yanlısı olmayanlardır. Demokrasilerde iyi ve başarılı olan kazanır. Kendini topluma iyi anlatan kazanır. Kaybedenlerin başka ağabeylerini çağırıp kazanana kaybettirme gayretleri onları hiçbir şekilde başarıya ulaştırmaz. Tarih böyle bir şey henüz yazmadı.

Ben laik, cumhuriyetçi, Atatürk ilkelerine bağlı olduğum kadar bireysel seçimlere ve demokrasiye de o ölçüde bağlı bir birey olarak son gelişmeleri çok kaygı verici bulduğumu söyleyebilirim. Ben de demokrasiye tarafım. Sandığa tarafım. Bu ülkenin çok farklı zenginliklerinin ülke sathında seslendirilmesine tarafım. Sandıktan çıkan seçim sonucuna tarafım.

Biz toplum olarak o kadar zayıf mıyız ki, şeriat düzeni gelecek diye korku duyuyoruz. Bu Türk milletine yapılmış en büyük hakarettir. Bunu söyleyenlerin o koltuklarda oturmaları çok acı...

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..