Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Demokrasi eşittir türban

Demokrasi eşittir türban
 

buluştularrrrrrrrrr


Bugün bayram hepimize... Liderler buluşmaya başladı. Bu demokrasinin işlemeye başladığının işareti. 

Gel gör ki demokrasinin işlemesi için liderlerin demokrasiye öncelikle kendileri inanması gerekmez mi? İki lider tesadüfende olsa buluşuyor. Eeee ne oluyor? Amma da saçma bir soru değil mi? Ne olacağını bekliyorsunuz? İki lider bir araya gelip Bu ülkede demokrasinin oturması için başbaşa verip Başbakanın Muhalefet Liderine - Ya Kemal gel şu Partiler kanununu değiştirelim. Millet vekillerinin parmak adamlık yapmalarını içime sindiremiyorum. Millet vekillerininde kendi iradeleri ile vekillik yapmalarını sağlayalım. Lider sultasına son verelim. Kemal Kılıçdaroğlu da - Ya sayın Recep çok iyi düşünmüşsün hiç aklıma gelmemişti. Sahi bu partiler kanunu nu değiştirelim de demokrasi gelsin. Diyeceğini düşünüyorsanız .Yanıldınız. 

Ya da; Sayın Başbakan - Kemalciğim iyiki gördüm seni, gel şu baraj garabetini ortadan kaldıralım da hertür görüş mecliste temsil edilsin. Çok seslilik demokrasinin gereğidir. Diyecek ve Muhalefet lideri de -Valla çok iyi düşünmüşsün Recep ama bir parti meslisine getireyim de.... demiş olduğunu düşünüyorsanız yine yanıldınız. 

Ya da Sayın Başbakan - Ooo Sayın Kemal bey iyiki karşılaştık senle. Yahu şu seçim kanunu nu ve Kürsü dokunulmazlığı dışındaki Dokunulmazlıkları kaldıralım da demokrasimiz için hayırlı bir adım atalım. Dediğini, Kemal beyin de Ya sayın Başbakan iyi düşünmüssün, bende destek olayım da bu garabetlerden kurtulalım dediğini düşünüyorsanız yine yanıldınız. 

Bu ülkenin temel sorunu bunlar mı sanıyorsunuz? İki lider bir araya gelerek bu tür eften püften şeyler mi konuşurmuş. 

Her iki liderinde hiç aklından çıkmayan (Çokomilk) nasıl oyunu garantiye alırım hesabıyla. Sayın Başbakan için demokrasinin olmazsa olmazı Türban sorununun çözülmesi. Sayın Başbakan da muhalefet liderini yakalamışken hiç aklından çıkmayan sorunu konuşmuş. El insaf bunuda haber yapan medyaya pes doğrusu. Artık medyanın haber anlayışı da değişti. Malumun haber olmasının önemi yok. Gerçek haber demokrasi yolunda adım attıklarının haberidir. Ne diyelim Basınımız da şakşakcılık la haberi birbirine karıştırmaya başladı. 

Yazıyorrrrr, yazıyorrrrr Başbakan'la Muhalefet lideri 12 Eylül Anayasasını değiştirmek konusunda anlaştılar. Oku vatandaş oku, vatandaş oku artık kimsenin etnik kökeni ile, inanışları ile siyasiler uğraşmayacak. Onların işi Devlet yönetimi ve vatandaşın aşı işi oluyor. 

Umut fakirin ekmeği ye Memet ye.... 12 Eylül çocukları bunları yapmaya muktedir değlidir. Ağa babaları kızar. 

İnşallah birgün yanıldığımı da görürüz...... 

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..