Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '20

 
Kategori
Güncel
 

Demokrasi Gel Giti

Demokrasi Gel Giti ve Yeni Partiler: Aslında merhum Demirel çok haklıydı. Siyasi makamlar ne kendi partisinde ne de seçimi kazanırsa devlet yönetiminde “Mahkeme kadıya mülk olmaz” misali hiç kimsenin tapulu malı değildir. Bu makamlara gelinir ve gidilir. Aynen Dede Korkut Masallarındaki “Gelimli gidimli dünya” deyimi gibi. Ne kimsenin “Ben burayı ele geçirdim, bir daha asla bırakmam” demeye hakkı vardır, ne de oradan gidenin “ Artık bir daha gelemem” diye üzülmesine. Madem tek hakem millettir, onu memnun eder kalır, edemeyen gider. Yerine kendini iyi hazırlayan gelir ve bu süreç böylece devam eder. Demirel “Yedi defa gitti, yedi defa geldi de ne oldu?” Sonunda cumhurbaşkanı olarak bıraktı siyaseti.

            Bu nedenle iktidar veya muhalefet, hangi parti olursa olsun, demokrasinin vazgeçilemez prensipleri esas olmalı ve doğal işleyişten rahatsız olunmamalıdır Hele hele demokrasinin olmazsa olmazı olan siyasi partiler tam bir serbestiye sahip olmalı, “Bunlar geldi oyumu bölecek” gibi yersiz ve anlamsız korkulara kapılmamalıdır.

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç, açık hava ve doğa

Kaynak: Mustafa Semih Arıcı Objektifinden...

Korona Yazın Yolcu mu?:Nefis bir mayıs günü, bahar en güzel anlarını yaşarken dışarı çıkamamanın sıkıntısı katlanılır gibi değil. Ancak ne yaparsın ki sokaklarda “Gizli ölüm kol geziyor” Sen onu görmesen de o seni görüyor ve üzerine atılmak için hazır bekliyor. Fütürsüz bir şekilde dışarı çıkmanın tek yolu yaz sıcaklarının onu etkisiz bir hale getirmesi ya da etkili bir aşı bulunması. Aşı için en iyi ihtimalle yıl başında zaman veriliyor. Bu durumda haydi güneş! Kurut şu Korona’nın kökünü de biraz soluk alalım.

Sporsuz Olmaz: Bırakın on binlerin stadyumlarda bir araya gelmesini, yürüyüş yapmak için parklara bile çıkmaz olduk.  Bu Korona belası en çok sporu vurdu dersek yeridir. Ayakta kalması tamamen naklen yayın ve tribün gelirlerine bağlı olan futbol külüpleri çok zorda olmalı. Hele Anadolu külüpleri…Üstelik ligler oynansa da maçlar seyircisiz olacak. Bu durumda tek geliri tribün olan külüpler ne yapacak? Bence aslan payını alanlar bir bölümünden vaz geçmeli ve Üçüncü Lig dahil kim varsa yardım etmeli.

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..