Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Demokrasi ne ki?

Demokrasi ne ki?
 

AÇ GÖZÜNÜ AB


Siyasi parti kapatılır mı? Kapatmak, demokrasiye zarar verir mi? Siyasi parti kapatmak, 21. yüz yıl dünyasına yakışır mı?

Normal şartlarda, siyasi partileri kapatmak, demokrasilerde hiç olmaması gereken bir olgudur. 21. yüz yıl dünyasına yakışmaz. Ama, kapatılan, gerçek bir siyasi parti ise. Bana göre, Ana yasa mahkemesinin kapattığı DTP, asla bir siyasi parti değildi. PKK terör örgütünün, eş partisi idi. Eş başkanları da, terör örgütü başının, eş başı idi. AB ülkelerinden gelen yorumlara bakılırsa, çok yanlış yapmışız, hepsi, demokrasi adına, endişeli imişler. Terörden ve terörün hırpaladığı bir milletin geleceğinden endişe duymamışlar, terörü açıkça destekleyen, sözde, siyasi bir partinin, haklı gerekçeler ile kapatılmasından, endişe duyuyorlar.

AB ülkeleri, nüfusu 70 milyonu aşmış, Türkiye nin, AB ye girmesinden hep endişe duymuşlardır. Bu endişeleri, ekonomik endişe değildir. Siyasi bir endişedir. Türkiye, bu nüfusu ile AB ye girer ise, AB parlementosunun, en güçlü kanadı olacaktır. Avrupa ülkelerine göre, hızlı bir nüfus artışına sahip olmamız, korkularını daha da artırmaktadır. AB parlementosunda, alınacak kararlar, her zaman Türk tarafının süzgeçinden geçeceği için, Fransa, Hollanda ve bize karşı hep şahin olan, Avrupalıların forsları sönecek. Bu yüzden, bizi bölüp, ufalamanın peşindeler. Kıtipiyoz ülkeleri, demokrasileri, ekonomik yapıları, bizimkinden daha kötü bir durumda olmasına rağmen, hemen birliğe alıyorlar. Zira, onların üzerinde zaten egemendirler. Durum böyle iken, DTP nin kapatılması, işlerini zora sokacaktır. Aslına bakarsanız, DTP nin kapatılması değil, kapatılmaması, demokrasiye zarar verecekti. Ama bu, Avrupanın umurunda olan bir şey değil. Onları ilgilendiren, Kürtleri maşa olarak kullanıp, bizi ufalamaktı. AB, bizi birliğe kabul etmek zorundadır. Türkiyenin, Avrupanın dışına itilmesi, AB yi zora sokar ve gücünü azaltır. Bunu göze alamazlar. Bunu göze almaları, AB nin geleceğini tehlikeye sokar ve belkide dağılmasına neden olabilir. Terör, pimi çekilmiş bir el bombasıdır, kimin elinde patlayacağı, bilinmez. Bazen, pimi çekenin elinde de patlayabilir.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..