Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '17

 
Kategori
Güncel
 

Demokrasi Parkı

Demokrasi Parkı
 

Demokrasi Parkı, Adıyaman ‘da, şehir içinde, az da olsa nefes almayı yardımcı olan ve ağaçların bulunduğu bir park.

Bir takım aktivitelerin, protestoların, bazı sivil toplum örgütlerinin meramlarını anlatmaya çalıştıkları önemli bir yer.

Yıllarca çalışmış, yorulmuş bedenlerin, dinlenmeye çalıştığı tek yer.

Çoğu emeklinin, randevulaşarak buluştukları tek yer.

Kritikli memleket meselelerinin yapıldığı, belki hükümetler yıkılıp, hükümetlerin kurulduğu, herkesin özgürce ve rahatça düşüncesini söylediği ender yerlerden biri bu Demokrasi Parkı.

Sıcaklardan bunalan yaşlıların, daha doğrusu emeklilerin, parkın ortasında bulunan fıskiyeli havuzun etrafında toplanarak, enteresan bir manzara oluşturdukları tek yer.

Bazı sosyal aktivitelerin yapıldığı, kermeslerin düzenlendiği, özellikle Ramazan akşamlarının bolca eğlenceli geçtiği yer.

Kızılay tarafından Kan alma işlemlerinin yoğunlukla yapıldığı, göz önünde olan yer.

Zor durumda olan ülkelere ve milletlere, yardım amaçlı maddi (Para, çeşitli yiyecek ve içecekler, giyim..) amaçlı stantların ve çadırların kurulduğu tek yer.

Ulaşımın sağlanmasında, insanların “akıllı kart” ların alındığı ve uzayan sıranın, kaldırımdan geçenlerin engellendiği, sıkıntıya sokulduğu tek yer.

Bazı şanslı ayakkabı boyacıların bir arada olduğu ve mesleklerini icra ettikleri tek yer.

Her zaman çeşitli çap, marka ve kalitede, insanımızın  “ya sabır!”  diyerek çektikleri tespihlerin, bir borsa oluşturacak şekilde, yoğun olarak alışveriş yaptıkları tek yer.

Hatt,a şehir dışından bile gelen alıcı ve satıcılara sıkça rastlanıldığı ve on binlere varan paralarla satışların yapıldığı tek yer.

Duvar kenarlarına oturan yaşlıların, çimlerde oynayan çocukların, baştan sona, ileri-geri volta atan bazı dengesizlerin boy gösterdikleri bir yer.

Farklı kamelyalarla düzenlenmiş parkın arka taraflarında, insanların oturup, dinlendikleri ve dinlenirken de bir tavşankanı çayı içmeyi ihmal etmedikleri bir yer.

İnsanlar, kendi aralarında hararetli sohbetler yaparken, hemen yanı başlarında ki yapılan park kitaplığından faydalanmadıkları (  Sosyal destekli proje olan Park kitaplığında kitap olmadığı ve mevcut kitapların yok oluyor olduğu söyleniyor), kitapevinin boş olarak arz-ı endam ettiği tek yer.

Büfe olarak işletilen bir kulübenin etrafının naylonla çevrilerek çay ocağı olarak kullanılan bir yerdir.

Bir çayın, bir WC’nin, bir simidin, hemen hemen aynı fiyata satıldığı yerlerden biri Demokrasi Parkı.

Resmi kurumlarda işini yapanların, boş kalan anlarında, zamanı değerlendirdikleri, dinlendikleri yer.

Gençlerin birbirlerini bekledikleri, sonra ne yapacaklarına karar verdikleri ender yerlerden bir yer.

Bazen okuma etkinliklerine, bazen imza günlerine, bazen aşure ikramlarına, bazen açık havada resim sergilerine, bazen çeşitli sivil toplum örgütleri, derneklerin ve cemaatlerin, başta kermesler olmak üzere, etkinliklerine sahne olan yer Demokrasi Parkı.

Şehrin muhtelif mahallelerine ulaşımı sağlayan belediye otobüslerinin ve dolmuşların illâ ki oradan geçmek zorunda oldukları tek indir-bindir duraklarının ve beklemelerinin olduğu yer.

Bardakta sütlü mısırın, seyyar cep telefon satıcılarının, her an kavgaya hazır bekleyen bazı kendini bilmez gençlerin bulunduğu yerdir Demokrasi Parkı.

Suriyeli çocukların ve dilencilik yaptırılan küçük çocukların, mevcut bankları işgal etmelerin yoğun olarak yaşandığı yerdir, Demokrasi Parkı.

Belki diyeceksiniz, “ne olmuş yani, o parktan ve dediğiniz şeylerin hepsinin olduğu parklar, her yer de vardır.”

Haklısınız, her yerde vardır, ancak biz bizdekinden bahsetmek istedik, bazı bilmeyenler için.

Son olarak, her an , farklı bir bakış açısıyla, gazetecilerin ve yazarların bilgiler edinebileceği, resimler çekebileceği ender yerlerden bir yerdir Demokrasi Parkı.

İnanmıyorsanız, gelip, görüp, gidebilirsiniz.

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..