Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Demokrasi ve balans ayarı..

Demokrasi ve balans ayarı..
 

Önce kabaca fikrimi söyleyeyim, sonra ayrıntılı düşünce analizime geçeyim..

 

Sayın Başbakan Erdoğan’ın, öfkeli siyaset yapmasına eyvallah, İmam Hatip mezunlarına olan özel ilgisine eyvallah, AK Parti lideri olarak muhafazakarlığı ve dindarlığı savunması eyvallah.. Fakat ‘’siyasi hedeflerinin dindar ve muhafazakar gençlik yetiştirmek olduğunu’’ söylemesine ‘eyvallah’ diyemem ve hele bir dakika derim..

 

İsterseniz 2 ayrı kesimden kısa bir düşünce serpintisi alalım.. Önce

İslamcı yazar İhsan Eliaçık, bakın bu konuda ne diyor?

 

Başbakan Erdoğan'a "senin görevin inançlı nesil yetiştirmek değil. Özgürlüklerin önünü açmak. Nesli yetiştirecek olan ailelerdir ve Erdoğan'ın bu sözünü totaliter buluyorum. İktidarın görevi insanları dönüştürmek değildir. Devletin ve iktidarın böyle bir görevi yoktur. Siz halkın önünü açmakla mükellefsiniz. Halk kendi çocuklarını istediği gibi yetiştirir. Dindar gençlik yetiştireceğiz demekle Atatürkçü gençlik yetiştireceğiz demekten hiç bir farkı yoktur. Bu tür gençleri ilgili sivil toplum kuruluşları yetiştirir. Bu sizin işiniz değildir. Bu toplumda Müslüman var. Hıristiyan var.’’ dedi

 

Şimdide Liberal kesimin idollerinden olan Hasan Cemal ne diyor?


Erdoğan, hedeflerinin dindar ve muhafazakâr bir gençlik yetiştirmek olduğunu söylüyor. Öyle mi?  ‘Atatürkçü gençlik’ten sonra sıra ‘dindar, muhafazakâr gençlik’te mi? Devlet şimdi bunu mu iş edinecek?

 

Tamam, şimdi benim nihai analizime sıra geldi..

 

Şimdi siyasetçiler 3 kez arka arkaya iktidara gelince, hele bir de oylarını artırınca şaşar, beşer, siyasi hırslarının kurbanı olur. Demokrasilerde bu tür demokrasi ve özgürlük dışı çıkışların balans ayarını ana muhalefet regülasyon eder.. Daha da sınırı zorlarsa anayasa koruma görevini üstlenen Anayasa Mahkemesi devreye girer.. Siyasetçiye balans ayarını yapar ve demokrasi sınırlarına çeker..

 

Nerede?

 

Gelişmiş ve ileri demokrasilerde..

 

Sayın Başbakan Erdoğan, dindar ve muhafazakar gençlik yetiştirmek için bir sonra ne yapması gerekiyor? Milli Eğitim Bakanlığı yerine Dindar Eğitim Bakanlığı kurulması kaçınılmazdır. Gençlerin eğitimini planlayan, programlayan bakanlıkların isimleri dindar ve muhafazakar bakanlık olarak hemen değiştirilmesi lazım..

 

Demokrat ve özgür genç yetiştirelim diyeceğimize; dindar ve muhafazakar genç yetiştireceğiz diyen Sayın Başbakan, demokrasi ve özgürlük yanlısı olur mu?

 

Sayın Başbakan Erdoğan, demokrasi elbisesi giydirilmiş, totaliter olma yolunda hızla ilerlemektedir.

 

Demokrasi ve özgürlük yanlısı olanların işleri çok zordur. Yandık ki ne yandık.. Yağmurdan kaçarken sanki doluya tutulacağız..

 

Hani balans ayarı çeken TSK artık Silivri’de ya, yetmez ama evet diyerek yargının da iktidar üzerindeki tahakkümünü yıktık ya, ana muhalefeti kendi iç sorunlarına sıkıştırdık ya, STK’ları tamamen AK Parti tarafına yığdık ya..

 

Ehee nasıl olacak bu ileri demokrasi ve yüksek özgürlük?

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..