Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '09

 
Kategori
Dünya
 

Demokrasi ve kadına verilen ceza...

Demokrasi ve kadına verilen ceza...
 

Şeriat özlemi ile yanıp tutuşan siyasetçiler, isteklerini neye göre sıralıyorlar?

Hiç düşünmeden “Din adına” dediğinizi duyar gibi oluyorum.

ABD nasıl Irak’a demokrasiyi (!) getirmek için geldiyse, Afganistan’a da aynı gerekçeyle gelmişti!

Peşinden kimleri sürüklemedi ki…

Taliban yönetimini görevden uzaklaştırıp, kendi adamları olan Karzai’yi getirerek, sözde demokrasi getireceklerini sandılar.

Ancak bu güne kadar ne Talibanın belini kırabildiler, ne de Taliban’ın yönetiminin gölgesinden kurtulabildiler.

Afganistan yine aynı Afganistan! Değişen sadece Karzai ve adamlarının güçleri. Eskiden Taliban’da olan yönetim gücü, şimdi Karzai ve arkadaşlarının elinde. Yine aynı uygulama devam edip gidiyor.

Bakın din adına hareket ettiklerini söyleyen ve kendilerini birer din görevlisi yerine koyarak, halka olmadık baskıları yapanların en son marifetine?

Afganistan'da tecavüzü yasal hale getirmek için bir yasa çıkartılıyor. Yasa tartışılmaya başlayınca, Karzai bu yasayı veto ediyor. Ancak Afganistan parlamentosu yasada küçük rötuşlar yaparak yasayı tekrar onay için Karzai’nin önüne sürüyor.

Yeni Afgan yasasına göre; kocasıyla cinsel ilişkiye girmek istemeyen kadının, aç bırakılması gibi abuk sabuk bir yasa!

Tüm dünyada olduğu gibi, Afgan kadınının çilesi de hiç bitmiyor...

Afgan kadınları, diğer kadınlara göre daha da kötü durumda! Garibanlar burkanın altında özgürlüğünden yoksun bırakılıyorlar.

Zaten çevresini bile görmekten aciz kadınlara, Afganistan Parlamentosunun erkek vekillerinin hazırladıkları yasayı yukarıda gördünüz. Bu yasayı yapanların dayanakları ne? Tıpkı Çarşafın yanı sıra burka ile gözlerini kapattıkları kadının en özgür(!) olabileceği, erkeklere istediklerini yaptırabilecekleri bir alanı da geri alarak, büyük bir silahı kadının elinden almak!

Bakar mısınız şu işin garipliğine? Sincan’da Uygur Türklerine uygulanan soykırıma seslerini çıkartmayan demokrasi şampiyonları, Afgan kadınlarını kurtarmak için faaliyete geçip, gösterdikleri tepki ile yasanın yumşamasına(!) katkıda bulunmuşlar.

Tamam, dünya kamuoyunun böyle bir olaya tepki göstermesi iyi, hoş bir olay. Yalnız öbür tarafta resmen ve alenen bir soykırım yapılmakta! Oraya da biraz ilgi ve tepki…

Benim asıl ilgimi çeken konu şu; Demokrasi getirmek için yıllardan beri Afganistan’ı işgal altında tutan ve Afganistan’ın tüm uyuşturucu trafiğini yönlendiren müttefikler, kadınların bu hallerine niye bir tepki gösterip, Karzai ve yandaşlarını uyararak, Afgan kadınların ikinci hatta üçüncü sınıf insan muamelesi görmesini önlemezler?

Demokrasi getireceklerdi olmadı!

Taliban’ı yok edeceklerdi olmadı!

Peki, sizin orada hala işiniz ne? Kadınlara resmen tecavüzün serbest bırakılmasını bekliyorsunuz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..