Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Demokrasiden bir kesit

Türk siyasetinde önemli bir yer tutan cumhurbaşkanlığı seçimi herkesin bildiği gibi önümüzdeki günlerde büyük bir ihtimalle Abdullah Gül'ün seçilmesiyle son bulacak. 22 temmuz seçimlerininde yapılış maksadı da esasında cumhurbaşkanlığı seçim sürücinin kesintiye uğramasıydı. Bu kesintinin temel sebebi olarak CHP genel başkanı Deniz Baykal, anayasa mahkemesi, TSK (Türk Silahlı Kuvvettleri) ve yök gibi türkiyenin ve aynı zamanda cumhuriyetin, demokrasinin bekçiliğini yapan bu kuruluşlara fatura kesilmişti.

Bu kurumları yaptıklar acıklamalardan ve verdiği kararlardan dolayı anti demekrotik olarak niteliyen insanlar sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı dayatmasını demokrasiye aykırı görmemektedirler. Yani türk toplumunun demokrasiden anladığı bu kadar maalesef. Çünkü demokrasi bazı erdemli davranışları beraberinde getirmektedir. Tıpkı şuanki reis-i cumhurumuz olan sayın Ahmet Necdet Sezer gibi, 7 yıl boyunca yaptığı tasarruflar, halkın içinden halk gibi ve herzaman devletçi kişiliğini ön planda tutan ve devlet çıkarlarını kendi çıkarlarından daha üstünde olduğuna inanan ve bu doğrultuda davranış sergiliyerek erdemli olduğunu her fırsatta Türk halkına örnek bir cumhurbaşkanı olarak gösterdi.

Sayın cumhurbaşkanımızın yaptıkları ona göre erdemli olarak nitelenecek bir davranış değil, aksine her türk vatandaşının yapması gereken bir davranıştır. Eğer bir ülkede sayın SEZER gibi vatandaşların sayısı % 50 lilerde olsa bu ülke gerçekten şaha kalkar. Ve bizde bu davranışı erdemli bir davranış olarak değilde her vatandaşımızın yapması gereken görevi olark nitelendirirdik. Ama işte demokrasiden öğrenmemiz gereken bu tarz erdemli davranışları imrenerek izliyoruz.

Belki de Mustafa Kemal ATATÜRK'ten sonra gelmiş tek devletçi cumhurbaşkanımız olarak tarihe geçecektir.

Anlaşılan o ki bizlerin vatandaş olarak Sayın sezer gibi insanları sadece koalisyon hükümetlerinde görebileceğimiz. Çünkü demokrasi insanların ortak bir platformda haklarını savunduğu bir anlayış değil çoğunluğun azınlığa uyguladığı bir sistem olarak yaşamımızda yerini almaya devam edecektir. Sayın Gül hernekadar iyi bir insan olursa olsun ve önemli bir devlet adamı olsa da o halkın değil AKP'nin tüm Türk halkına yaptığı dayatılmış bir cumurbaşkanı olacaktır.

Ve demokrasi dediğimiz şey sadece ''şey'' olarak, anlaşılmadan, içi doldurulmadan, hep yaşamımızda yanlış anlaşılmış bir kavram olarak yerleşecektir.

 
Toplam blog
: 20
: 852
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Ben Hacettepe Üniversitesi fizik öğretmenliği mezunu yeni bir öğretmen adayıyım. Fakat bunların yanı..