Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '17

 
Kategori
Deneme
 

Demokrasiden ötesi yok, demokrasinin ötesi var

Demokrasiden ötesi yok, demokrasinin ötesi var
 

Bu olmadı şunu deneyelim diyerek sistem arayışına girenler tükenip kaybolmuşlar, aslında kendilerini arıyorlar. Yürümediğiniz yol mu kaldı hangi yola girsen aynı yolu yürürsün. Acemi çiftçi tarlayı sürmeyi bilmeyince sürmedim diye yeniden sürermiş.

Demokrasi ideal bir düzen ama senin demokrasin demokrasi değil, isim vermek kolay “demokrasi” diyorsun bizi kandırıyorsun.

Bugün adına parlamenter düzen denilen sözde demokrasinin hangi uygulaması demokrasi? Katillerin bile alkışladığı düzen demokrasi mi oluyormuş?

Demokrasi en iyi düzenin adı. İsteklerinizi yazın ve bu isteklere ulaşabileceğimiz en iyi yolu birlikte arayalım bulalım adına da demokrasi diyelim.

Yolda yürümeyi bilmeyenlerin yolu bitmez kendileri biter, bir kişinin her şeye karar verdiği düzen nasıl demokrasi oluyormuş?

Hırsızların delme takma demokrasisinden sonra bu işin doğrusunu arayacağımıza başkanlık denilen “modern padişahlığı” oyluyoruz.

Hırsızlar o kadar akıllı ki baktılar insanlık demokrasiyle kurtulacak, demokrasi fikrini itibarsızlaştırmak için “uyduruk demokrasiler” kurdular. Halkı demokrasi fikrinden soğutup modern Hitler’lere mahkûm ettiler. Çünkü dünyada kurulacak gerçek bir demokrasi insanlığın var olmasına ve onların (hırsızların) yok olmasına sebep olacaktı.

En makul insanlar bile demokrasinin kötü bir düzen olduğuna inandılar çünkü kötü örneklerle demokrasiden nefret ettirilmişlerdi. Arayışınız boşuna, güneşten başka yeryüzünü aydınlatan yok ve demokrasi de yeryüzünün güneşi. Parlamenter düzene elveda, başkanlık asla, yeni demokrasi yolda: HALK DEMOKRASİSİ

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..