Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

Demokrasinin beşiğinde doğan demokrasi güneşi: İskoçya referandumu

Demokrasinin beşiğinde doğan demokrasi güneşi: İskoçya referandumu
 

Birilerine kapak olsun, işte ileri demokrasi! İnsanlar nasıl isterlerse öyle yaşarlar, buna sen kara veremezsin! Bağımsızlık isteyen insanların üzerine Uludere’de bombalar yağdırırken bunun adına ileri demokrasi diyemezsin! 

Lord Byron çocukları, Brave Heart nesli dünyaya ışık tutacak gerçek bir demokrasi örneği verdiler. Ben ayrı bir milletim/ayrı bir halkım; bağımsız yaşamak istiyorum diyen insanları hiçbir devlet emri altında yaşatamaz. Sayın ileri demokrasiciler (!) sizlerin böyle bir bilince ulaşabilmeniz için dünyaya yeniden gelmeniz gerekir. 

İskoçya bağımsızlık referandumunda ‘hayır’ oyları çoğunlukta çıktı. İskoçlar 307 yıllık birliği devam ettirme kararı aldı.  Referanduma katılım yüksek olurken ve kayıtlı İskoç seçmenlerin yüzde 84'ü, yani 3 milyon 619 bin 915'i sandık başına gitti. 32 bölgedeki 2 milyon bin 926 seçmen Birleşik Krallık ile birlikten yana, 1 milyon 617 bin 989 seçmen ise ayrılıktan yana oy verdi.

Tamam, halkın çoğunluğu bağımsızlık lehinde oy kullanmadı; ama sonuçta bir demokratik irade ortaya konuldu. Dört milyona yakın insanın neredeyse yarısının bağımsızlık istediği görüldü. Dünyanın her yerinde bu yapılmalı. Toprağını böl devlet mi kuruyor, ne yaparsa yapsın. Dünyada bugün devam eden terör ve savaşların çoğunun  nedeni bu.

Bu işin suçlusu halklar. Başınızdakiler küresel güçlerle bu terör ve savaşların devam etmesi konusunda anlaşmış haberiniz yok. Sizleri kandırmak için hem anlaşırlar hem de mücadele eder barışçı görünürler. Madem insanlık teröre ve savaşlara karşıysa niye bitmiyor? İşte bunun için bitmiyor.

Yine de İskoçya’da bağımsızlık aleyhine oy kullananlara çok şaşırdım. Köleliğe evet denir mi ya! Demek ki kapitalizm İngiliz ve İskoç iradesini esir almış. Yani dünyanın her yerinde olduğu gibi bu demokrasi ülkesinde de küresel kapitalizm dizaynlı güçlü bir yapı var.

Aslında İskoçya’daki referandum bizde de olsun; Kürtlerin %76’sı (gerçek demokrasi oranı budur, %51 diye bir oran olmaz; %49 nolacak) evet derse Kürdistan kurulsun demek istiyoruz ama kılıç kalkan devleti TC ve ona uyumlu böyyyüüükk Türk milleti için böyle bir şey imkânsız.  Ama aynı halk bebek katilinin elini sıkan siyasete %52 oy veriyor. Git Vanlı Abuzer dayı ile el sıkış ben de oy vereyim.

Sizce İskoçlar bundan sonra silaha sarılırlar mı?  Halk istemedi napalım kardeşim diyecek. Bizde de yap bir referandum. Kürdistan’ı isteyen Kürdistan lehine oy kullansın. Kullanmazsa ve birileri Kandil’e çıkarsa ümüğünü sıkarım o zaman. Şimdi barış süreciymiş. Bağımsızlık yok; özgürlük de yok. Kürtlerin kapitalistleriyle Türklerin kapitalistleri Amerika dizaynlı bir planda anlaştılar. Kürtçe okuyup yazabilecek misin? Hayır. Kürt kültürünü yaşayacak, yaşatacak mısın? Hayır. Uluslar arası başarılarda adın geçecek mi? Hayır.  Milli takım dünya şampiyonu oldu. Üç tane oyuncu Kürt. Kim bilecek! Halkını temsil eden bayrağın olacak mı? Hayır. Demokratik yolla (yani referandumla) bağımsızlık isteme hakkın olacak mı?  Ne diyon lan sen! Apo’ya özgürlük, katillere af, birileri de bu yalancı barıştan dünya çapında şöhret elde etsin; cumhurbaşkanı olsun. Yarın Nobel barış ödülü verirler. Sonra da BM genel sekreteri olur.

Artık İskoç halkının önü açık. Halk belli bir tarihte yeni bir referandum isteyebilir. Ve belki o zaman bugün hayır diyenler bağımsız yaşamanın önemini anlarlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..