Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

Demokratik Cinayet

Demokratik Cinayet
 

Bir insanı öldürmek kolaydır.  

Geçeceği yola mayın döşersin, eline aldığın uzaktan kumandanın bir düğmesine basarak o yoldan geçen her şeyi paramparça edersin, kolaydır bir düğmeye basarsın neticede fazla zeka gerektiren bir eylem değildir, üzerinde düşünmezsin, sonrasında ne olacağını umursamazsın. 

Belki bir bebeğin anne karnına düştükten sonra dokuz ay içinde dokuz milyon kat büyüyebildiğini, bir insanın bedeninde yüz trilyon hücre olduğunu ve bu yüz trilyon hücreyi tek tek dolaşarak besleyen muhteşem bir uyuma sahip damar ağları bulunduğunu yani bir insanın aslında bir mucize olduğu bilsen ama bilmezsin ve basarsın o düğmeye. 

Sonrası karanlıktır, sonrası kocaman bir boşluktur, gazetede çıkan anlamsız bir fotoğraf karesidir çünkü o karede genç bir adam elini genç bir kadının omzuna koymuş gülümsemektedir çünkü o fotoğraf karesi bir daha asla gerçekleşmeyecek bir zamana aittir ve sen aslında bir insanı öldürürken bir gülümsemeyi, bir öpücüğü, güzel bir anıyı öldürdüğünü bilmezsin. 

O düğmeye bastıktan sonra birileri için kahraman olursun, birileri sırtını sıvazlar, birileri şöhret kazanır, birileri güç kazanır, ve başka birileri para kazanır... 

Ve biri ölür sonra biz hemen unuturuz iki gün bile sürmez hayat devam eder gündelik telaşlar, magazin programları, sezon finali yapan diziler, haberler sonra birileri çıkar meydanlara demokrasi der barış der ÖZGÜRLÜK der. 

Ve ben ÖZGÜR'LÜK kelimesinin aslında içine özgür bir insanın cansız bedeninin konulduğu tahta bir kutu demek olduğunu bilirim. 

 

 
Toplam blog
: 61
: 1429
Kayıt tarihi
: 30.03.11
 
 

Buraya  cancanlı şeyler yazmayı çok isterdim ama ortalama bir memur maaşıyla geçinen evli ve çocu..