Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Demokratik özerklik

Bir kaç gün önce, sözde kürt aydınları, kürtleri temsil ettiğini söyleyen kendilerine siyasetçi süsü veren PKK sözçüleri bir toplantı yapıp bir bildiri yayınladılar. Adını demokratik özerklik olarak sundukları bir ayrışma ve kürtleri yalnızlaştırma projesi açıkladılar.

Çok dikkat ettim açıklanan bildirinin içinde Kürt kalkının daha iyi yaşamasını ön gören hiç bir şey bulamadım. Örneğin işsizliğe bir care getirmiyor, eğitime bir care getirmiyor, kalkınma ile ilgili hiç bir öneri yok.

Ya ne var;

1- Kürtleri ağaların ve emperyalistlerin kucağına terk edilmesini sağlayan bir ayrışma var.

2- PKK nın çocuklarımızı subaylarımızı şehit eden silahlı militanlarının resmi devlet güçü olması ve şehit ettiği insanların yakınlarının verdiği vergilerle maaş almaları var.

3- İleride belki Türkiyeye bir demokrasi gelirde toprak reformu ile köylünün toprak sahibi olması tamamen ortadan kaldırılmak isteniyor.

4- Devletin elinden eğitim alınarak PKK nin eline bırakılıyor ve devletin o bölgeden tamamen ayrılması ile ayrı bir özerk bölge oluşturup PKK nin eline veriliyor.

5- Bunlardan daha vahim olan ise bu güne kadar devlete destek vermiş korucular ve onların yakınları ile vatanını seven ülkemizin bölünmesini istemeyen bölge kürt, Türk ve diğer etnik gurupların hepsinin PKK nın insafına terkedilmesi ile yaşanacak kargaşadır.

Bunlar sadece yüzeysel bakıldığında görünen tehlikeler. hepimizin bildiği gibi açılım sayesinde bir kaç PKK lı haburdan giriş yaptığında oluşan sinerjinin hala etkileri geçmedi. Ya pkk ya af çıkar ve dedikleri gibi öz savunma güçü olarak kullanılması söz konusu olursa onların o bölgede yapacağı katliamın hesabını kim yapabilir. Devletimiz her halde savaş kaybetmiş ve yeniden sınırlarımız çiziliyor. Böyle bir şey düşünmek bile istemiyorum. Herkesin aklını başına çekmesini ve insanlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirilmesini elinde silah olanlarında emperyalistlere uydukları yeter diyorum. Gelsin devletine teslim olsun. Pişman olduğunu söylesin yeniden ülke barışını kuralım yoksa, analar ağlamasın demekle, elinde silah olan teröristler dağlarda dolandıkça barışın olacağını söylemek hem hayal hemde imkansızdır. Türk ordusunun sessiz ve sedasız durması onun savaş yapmadan yenildiği anlamına gelmez. Eğer bir kükrerse o yurdumuzu bölmeye çalışanlar kendilerine ülke beğenmek zorunda kalırlar.

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..