Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '19

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Deneyim Şartı Kaldırılsın

Geçenlerde bir arkadaşımız Mail attı. Bende o zaman haberdar oldum. Devlet Demir Yolları engelli personel alacak. Ve şartlarından biride en az 6 Ay Devlet Demir Yolu tecrübesi olması. Engelliler için açılmış kadrolarda deneyim şartı olmasın. Özel sektör böyle bir talep de bulunabilir belki ama Kamu kurumları bulunmasa iyi olur.

Engellilerin Eğitim Sosyal hayata katılım ve istihdam sorunları engelliler başarısız ve beceriksiz oldukları için değil ön yargılardan dolayı yeterince tanımadıkları için iş alımlarda sorunlar yaşıyorlar. Kamuda ve Özel sektörde çalışan engelliler hizmet içi eğitimlerle formasyonları geliştirilebilir. Bu yolla deneyim kazanılabilir. Ama zaten uzun yıllardır iş arayan ve deneyimsiz bir engelliden deneyim istemek ben sizi işe almak istemiyorum ama buna da mecburum diyen ve çıkış yolu arayan zihniyetin yansıması olduğunu düşünüyorum.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı Talebimize Başvuracak Adaylardan İstenilen Belgeler

1- Demiryolu Hattı Bakım ve Onarımcısı sanat kolunda çalıştırılmak üzere işe alınacak engelli işçide, yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapıldığı raylı sistemlerde yol bakım onarım işlerinde en az 6 ay çalışmış olmak şartı aranmaktadır. Adaylar çalışmalarını iş yerinden alacakları yazı ile belgeleyeceklerdir. İş yerinden almış oldukları yazıda hangi işte çalışmış olduğu, işyeri sigorta sicil numarası ve hangi tarihler arasında ne kadar çalıştığı belirtilecektir. Ayrıca, SGK hizmet dökümünü istenecektir. Tecrübe şartı istenen taleplerimize başvuru yapan adaylar, bunu belgeleyemedikleri takdirde evrakları teslim alınmayarak haklarında tutanak düzenlenecek ve Türkiye İş Kurumuna gerekli şartları taşımadığı için başvurusunun kabul edilmediği bildirilecektir.

2- Öğrenim belgesi,

3- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

4- TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı, (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararı istenecektir.),

5- Askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğunu belirtir),

6- Engelli raporu, (engelli raporu vermeye yetkili hastanelerden alınacaktır.)

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..