Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '19

 
Kategori
Güncel
 

Deneysel Bir Çaba ve Bilinmez

bang. Prix 2019 – Bilinmezin verdiği haz!

Geçtiğimiz gün Studio-X İstanbul’da bang. Prix 2019 dijital sanatlar sergisinin açılışına katılma fırsatı buldum. Eserlerin sanatçılarıyla  ve bang. Prix Küratörü Esra Özkan’ın anlatımıyla farklı bir yolculuğa çıktık. Hayal edileni, bazen hayal bile edilemeyen uçsuz bucaksız bir bilinmezi hep beraber dolaştık. Başarılı küratör Esra Özkan, bu yolculukta kendimizi bir webpedin içerisinde bulacağımızı söyledi. Ve dahasını ekledi bu dijital dünya belki de geleceğin kehanetiydi.

Heyecanlı değil mi? Bilinmez kadar, bildiklerimizi yorumlatma biçimi de heyecan verici. Dijital dünyada kaybolduğumuz bu günlerde, geleceğin kehaneti sizleri de korkutmuyor mu? Bu kehanetin canavarı olan “teknoloji” değil mi sizce de? Ve bu canavar neyle besleniyor ki?

*****

-zaman ve anlar arasındaki belirsiz ve görünmez ilişki-

Ben tüm bunları düşünür ve filtre kahvemi yudumlarken gazeteci ve sanatçı arkadaşlarımızla beraber “11 Dijital Canavarı” keşfe çıkmıştık bile.

İlk olarak kendimi yaratık rolüne büründüğüm bir simülasyonun içerisinde, Maslak semtinin tam ortasında buldum. Yeşilden tamamen soyutlanmış, kentsel dönüşemeyecek kadar sıkışmış, yatay büyümenin artık pek de mümkün olmadığı bu distopik şehirde ben de hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarken bir anda, evrimin ve mutasyonun meyvesi olan o yaratığa dönüştüm. Evlerin, iş kulelerinin, fabrikaların arasında öfkesine yenik düşen o yaratığın bedeninde doğanın intikamını aldım.

Ardından görünmez bir bağ ile dünyaya temas ettim.Bağlar titreşerek büyüdü. Görünmez Baglar, el veya uzuv hareketleriyle çalınabilecek çok kanallı bir ses enstrümanına dönüştü. Elimi etrafında dolaştırdığım sistemde değişen bir şeyler vardı.Bir hareket. Ve yine biz bilinmezde kayboluyorduk.

*****

Biyo-sanat, veri sanatı, yeni medya ve kinetik sanat kategorilerinde üretim gerçekleştiren genç sanatçıların eserlerinden derlenen “digital beast” temalı sergiyi 29 Haziran tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

29 Haziran tarihine kadar salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 10.30-18.00 (13.00 – 14. 00 arası kapalı), cumartesileri 14.00 – 18.00 arasında ziyaretçilerini bekleyen sergiye seçilen genç sanatçılar ve eserleri şöyle:

Ahmet Ercan Batırel & Buğra Yeşilkaynak & Cüneyt Baturel & Ece Atacan & Halit Yağar & Mehmet Çolat – Audi Ipsum
Betül Aksu & Max Paulus – Tinnitus
Cansu Sönmez –  İsimsiz
Ece Nur Keskin – Innsaei
Ecem Dilan Köse & Esin Aykanat – Yaşam Özü / Çapraz Dönüşüm
Emrecan Ağtaş – Görünmez Bağlar
Engin Arer & Berkay Buğdan – Distanbul
İlke Yıldan & Varlık Yücel –  Anı / Görü
Mehmet Berk Bostancı –  String Spring
Nazlı Kök –  Timeline
Nergiz Yeşil –  Diğer Olası Normaller

Bilinmezde kaybolup geleceğin kehanetiyle yüzleşmeye hazır mısınız?

-----------

W Otel İstanbul’un ikonik bahçesi: Secret Garden

Yaz geldiği zaman İstanbul’da yaşayanlar için keyifli vakitler geçirilecek mekan sayısı oldukça azalıyor. Tüm mekanlar toparlanıp güneye gidiyor ve bu durum benim gibi  durduğu yerde duramayan, keşfetmeyi de eğlenmeyi de sevenleri biraz üzüyor.

******

Neyseki yaz ayları boyunca düzenlediği müzik dolu gecelerle İstanbul’da gizli bir köşe olan Secret Garden geçtiğimiz hafta özel bir davet ile yaza merhaba dedi. Secret Garden’da muhteşem bir açılış partisi düzenlendi. Mekanda kimler yoktu ki? Neler olmadı ki? Ama adı üstünde Secret Garden... Orada olan orada kalacak pek tabii...

İşin esprisi bir yana restoranlar, kafeler, tasarım ve sanat galerileriyle dolup taşan, tarihi Akaretler’de yer alan Secret Garden benim yazlık bahçelerimde en başta.

Biraz eğlence? We Have a Secret / W Love U

---------

Ukiyo’nun günbatımı ve Real Happy Hour!

İstanbul manzarası ve sonsuzluk havuzu. Evet Quasar İstanbul’un beşinci katından bahsediyorum. Ukiyo’da dünya standartlarında , uçsuz bucaksız istanbul manzarasında bir eğlenceye siz hazır mısınız? Ben hazırım.

Daha önce içerisinde bulunduğu her projede yeni bir akıma öncülük eden, Müşkülpesent’in genç ve başarılı işletmecisi Mehmet Uğur Deveci’de bu işin içerisindeyse bu partyler yakında İstanbul’da değil her yerde konuşulacak. Benden söylemesi.

***

Kemal Üşenmez ve Mehmet Uğur Deveci’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu günbatımı havuz partylerinde Doruk Can, Mert Erbay, Ali Yılmaz ve Tarık Sarul gibi DJ’lerin performanslarının yanı sıra F1 dansçılarının hareketli şovları da yer alacak. Her Pazar 16.00-21.00 arasında İstanbulluları ağırlayacak olan Ukiyo’da eğlence kaçınılmaz. Neden mi?

Başarılı bir ekip, muhteşem bir manzara ve cool bir dekorasyona sahip Ukiyo’da bir araya gelmiş.

 

Ne demiştik? Real Happy Hour!

 

 
Toplam blog
: 26
: 36
Kayıt tarihi
: 22.04.19
 
 

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik mezunu. Gazeteci-Köşe Yazarı.   ..