Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '10

 
Kategori
Dünya
 

Denisova Çocuğu

Denisova Çocuğu
 

Kaçkar Dağları 2009 Ekim


Güney Sibirya, Altay dağlarında bir mağarada gömülü bulunan bir çocuk küçük parmağının, önceden bilinmeyen ve dünya yüzünden tamamen kaybolmuş olan bir insan soyuna ait olduğu düşünülmekteymiş bilim adamlarınca.

Araştırmacılar kemikten çıkarılan örnekleri analiz edince, bunun farklı bir insan soyuna ait olduğunu görmüşler. Bu, ne modern insana, ne de modern insan'dan 44.000 yıl önceye kadar Avrupa'da yerleşerek yaşayan antik insan Neandertaller'e aitmiş.

2008 yılında Rus arkeologlar tarafından Denisova mağarası olarak bilinen yerde bulunan parmak kemiğinin 5 -7 yaşlar arası bir çocuğa ait olduğu saptanmış. Ancak çocuğun cinsiyeti belirlenememiş.

Almanya, Leipzig'deki Max Planck Evrimsel Antropoloji Labarotuvarı'ndaki araştırmacılar, Denisova çocuğunun yeni bir insan türü olduğu konusuna daha temkinli yaklaşmaktaymış ve araştırma sonuçlarını beklemektelermiş.

Kemikten çıkarılan ve Mitokonriyal DNA denilen genetik materyalin analiziyle, Afrika 'dan çıkarak dünyaya yayılan iki arkaik insan türüne de ait olmadığı anlaşılmış.

Yani bulunan kemik ne iki milyon yıl önce Afrika kıtasını bıraktıp göç eden Homo erectus 'a ve ne de 500.000 yıl önce göç eden Neandertallere aitmiş.

Ancak DENİSOVA çocuğunun genetik materyalindeki bazı bulgular, soyunun Afrika kaynaklı olduğunu da göstermiş.

Adli tıp incelmelerinde de kullanılan nüklear DNA (nDNA) yani hücre çekirdeğinde bulunan DNA 'ların test edilmesi ile sonuç belirlenecekmiş. Merak ediyorum doğrusu.

Tüm bu bulgular evrimi ne kadar güzel dile getiriyor değil mi? Belki de Denisova çocuğu bu iki arkaik insan soyu arasındaki geçiş soyu olarak ortaya çıkacak. Bizden bu kadar. Gerisi linklerde mevcut.

Aslında zaman bulabilene gerçekten muhteşem sörf yaptırır bu İnternet. Sibirya bataklıkları ile ilgili çok ilginç, çok kışkırtıcı - kuşkusuz hayal gücünü- haberler de okuyorum bazen. Önceden bahsetmişsem artık kusura bakmayın ama Sibirya'daki büyük bataklıklar kuruyunca, yüz yıllarca önce gömülmüş olan ölülerde saklı kalan VEBA mikrobunun da yayılma olasılığından bahsedilmeye başlanmış bilimsel çevrelerce.

Peki bataklıklar neden kuruyacak derseniz, bunu anlatmıştım bir yazımda. Küresel ısınma sonucu, buzlar erirken , toprak tanecikleri arasındaki buzlar da eriyecekmiş. O zaman aksine, sulak olur topraklar diye beklerseniz, çok yanışlırsınız. Çünkü suyu bataklıkta ya da gölde tutan donmuş su kristallerinin toprak ile kaynaşarak oluşturduğu doğal çanakmış. Bu çanak eriyince su foş aşağılara inecekmiş. Yani bataklıklar da kuruyacak belki de Suudilere rakip büyük Sibirya Çölleri bile oluşabilir. Sibiryalılar da orada yelkenli oteller ve sahte cennetler yapar ve para kazanabilirler mi bilemeyiz. Kim bilir? Bize gelince, biz elimizde olan doğadaki çeşitliliği acaba en çabuk yoldan nasıl yok ederiz diye didinip duralım. Doğal alanlarda suları , borular içine alıp üstelik de ekoturizm bölgesi olan yerleri çölleştirelim.

Kuşkusuz bu tür olasılıkları dahi, her kötülüğün, her cinliğin olası olduğu günümüz dünyasında tersinden de okumak olası. Yukarıdaki cümleyi, VEBA 'dan söz ettiğim paragraf için söylüyorum. Bi üstteki paragraf araya sonradan girdi bilgilendirme ve hatırlatma amacıyla. Gördünüz mü işte, her paragrafın bi işlevi oluyor bazen....Diyorum ki biraz da koşullar nedeniyle insanlar psikopatlık derecesinde kuşkucu olmak zorunda kalıyor. Belki de yayılması OLASI VEBA virüsleri konusunda bataklık mezarlıkları suçsuz da, hani Doktor Monreo Adası gibi gizli laboratuvarlarda , gizli yerlerde üretilmiş olan VEBA mı yayılacak gibisinden kan dondurucıu ironiler de gelmiyor değil akıllara yani en azından benim aklıma geliyor.

O söylenti çanları yoksa ne için çalacak diye de düşünüyor insan arasıra bazı bazı. Bunu düşünmemin diğer bir nedeni İran Nüleer konuda sıkıştırılırken, başka ülkeler yani malum ülkeler, hangi tür gelişmiş nükleer silahlara para yatırsak derdinde. Kuşkusuz eski teknolarını, eski nükleer santral teknolojilerini de kakalayacak memleket buldularsa artık tutmayın o malum ülkeleri.
ezgiumut 28 Mart 2010

http://www.nytimes.com/2010/03/25/science/25human.html?ref=science
http://en.wikipedia.org/wiki/Denisova_hominin

 

 

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..