Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '08

 
Kategori
Magazin
 

Deniz Akkaya'nın frikiği

Deniz Akkaya'nın frikiği
 

Türkiye'de stand-up gösteri denince ilk akla gelen Yeşil Kabare’dir. Ali Poyrazoğlu tarafından 1980'lı yılların sonunda Beyoğlu'nda açılmıştır. İstanbul gece hayatının en popüler mekânı olan Kabare, tanınmış pek çok sanatçıya da ev sahipliği yapmıştır.

Deniz Türkali, Altan Erbulak, Uğur Yücel, Huysuz Virjin, Müjdat Gezen, Demet Akbağ, Cem Özer, Nilgün Belgün, Peker Açıkalın, Rasim Öztekin ve gösterileri izlemeye gelen Zeki Müren, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses, Nilüfer, Ajda Pekkan, Cem Karaca, Yıldız Kenter, Hülya Avşar, Candan Erçetin gibi ünlü isimler konuk sanatçı olarak burada sahne almışlardır.

Yine buraya eğlenmeye gelen Sakıp Sabancı, karısının ünlü “yapma Sakıp” diyerek uyarmasına rağmen 45 dakikalık bir stand-up gösterisi yapmıştır.

Gösteri hayatı 10 yıl kadar süren Yeşil Kabare, çeşitli nedenlerle 1990 yılında kapanmıştır.

Bodrum’da yeniden sahne alan Yeşil Kabare, Brasil Tropical adlı samba ve salsa dansçılarından oluşan bir grup ile sahneye çıkmaya başlamıştır.

Kabare’nin oyuncu kadrosunda Berrak Kuş, Eser Ali, Özdemir Çiftçioğlu, Suat Ünaldı, Murat Ilgar ve konuk sanatçı olarak Deniz Akkaya bulunmaktadır. Danstan canlı müziğe, komedi şovlarından skeçlere uzanan programıyla Yeşil Kabare, Bodrum gece hayatına yeni bir renk katmıştır.

Yeşil Kabare’nin Magic Life’taki basın mensupları için yapılan fotoğraf çekimine katılan Deniz Akkaya verdiği frikikle güne damgasını vurmuştur.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=99809&KTG_KOD=127

http://www.sinema24.com/?sf=roportajDT&articleid=5349&ktg=17

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/anasayfa/9187422.asp

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=magazin&ArticleID=890645&Date=07.07.2008&ver=15

Resim: Milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..