Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Deniz asıldı Memati kurtuldu

Deniz asıldı Memati kurtuldu
 

Bir haftadır diziler gündemi belirliyor.

Ya da halk gündeme dizileriyle katılıyor.

Ergenekon denilince;
-'Evet, Kurtlar Vadisi'ndeki gibi' diyor.
Askeri darbe ihtimali konuşulduğunda;
-'Hatırla Sevgili gibi' diyor.

Kapatma davası, Ergenekon veya “sağdanduyun çağrıları” değil, milletin gündemini farklı kanallarda yayınlanan iki dizi belirliyor. Birisi Hatırla Sevgili, diğeri ise Kurtlar Vadisi. Yakın tarihini dizilerden öğrenen geniş kesim izlenme rekorları kırdırıyor kanallara.

Eşimin başından beri takip ettiği tek dizi olma sebebiyle, Bazı Cuma akşamları elim mahkum izliyorum, Hatırla Sevgili’yi.

Deniz’lerin idam edildiği son bölüm gerçekten etkileyici idi. Hayatını ve dava sürecini yakından bildiğim için anlatım dili biraz sığ gelse de etkileyici olduğu kesin. Özellikle ailelerine yazdıkları son mektupları ve ölüme adım adım gidilen koridorda Rodrigo’nun ıslıkla çalınma sahnesinde ağladım.

“Hadi Eyvallah” hiç bu kadar anlamlı bir veda cümlesi olmamıştı belki de.

Denizlerin idam edildiği son bölümün ardından bir haftada Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlatan kitaplarda satış patlamaları yaşanmış.

Terörist diye üsleri çizilen gençlerin, aslında nasıl insanlar olduklarına dair ip uçlarını gördüklerinde bu denli şaşırmaları normal. Özellikle de gençlerde yeni bir Deniz heyecanı başladı. Genç kızların sevgilisi olan Deniz Gezmiş ve arkadaşları, belki de içi boşaltılmış dizi kahramanı olma yolunda hızla ilerliyorlar. Fakat böyle bile olsa, o dönem yaşananların anımsanması adına olumlu bir gelişme sayılabilir.

Kurtlar Vadisi adlı dizide ise Memati’nin ölüp ölmeyeceğine ilişkin anketler bile düzenlendi. Büyük bir merakla yeni bölüm beklendi. Devletin yer altı örgütleri ve onun kutsal görevlerinin anlatıldığı dizi büyük bir kitle tarafından ilgiyle izleniyor.

Algı önemlidir. Ne algılanıyor bu dizilerde?

Bence Kurtlar Vadisi’nde Ergenekon’la bağ kuruluyor ve akılda canlanan o oluyor.

Hatırla Sevgili’de yakın tarih olarak anlatılan olayların gösteriliş biçimi açısından bakıldığında neye hizmet ettiği de ayrı bir konu. Atv’de gösterilen bu dizi ile, genel olarak Askeri darbe sürecinin hakim olduğu dönemin sorgulanması açısından önem taşıyor.

Halk gündeme dizileriyle ortak oluyor.

Alizarin’den saygılarla...

 
Toplam blog
: 105
: 7006
Kayıt tarihi
: 27.04.07
 
 

Ereğli - Konya Gazi Lisesi (yatılı) - İstanbul Üniversitesi İşletme (İng) Fakültesi - Ressam ve A..