Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Deniz Baykal :1 AKP: 0

Deniz Baykal :1 AKP: 0
 

Kaynak:Milliyet.com.tr


Siyaset incelikli bir işti bir vakitler, siyasi dilin de bir edebi vardı, davranışların da üslubu… Öyle yumruklar, hakaretler uçuşmazdı ortalıkta, seçmenin de siyasetçiler gözünde bir onuru vardı elbette!

Deniz Baykal gerek kullandığı dil, gerekse edep, mantıklı ve net düşünceleri, ifadeleriyle incelikli siyasetin bir zamanlar var olduğunun günümüzdeki en iyi örneğidir bence!

Video konusunu yazacaktım, vakit olmadı, iki cümle ile düşüncemi ifade edeyim isterim: Geçenlerde başbakan “Elimde başka malzemeler de var, hodri meydan!” demişti, akabinde ortaya çıkan, daha doğrusu malum gazete tarafından ortaya atılan bu video, aynı Ergenekon, Balyoz, vs gizli tanıkları gibi hiç de inandırıcı gelmedi!

AKP’nin geleneksel siyasi çizgisi bu, gündem değiştirmek, gözdağı vermek, bu arada ille ki kendi reklamını yapmak ve elbette ki istedikleri değişiklikleri bu arada çaktırmadan onaydan geçirmek!

Sayın Deniz Baykal oyunu çok iyi kavradığından gereksiz yere CHP’nin yara almaması ve gerçekleştirilmesi planlanan anayasa değişikliklerinin bu angaryada dikkatlerden kaçmasını engellemek için istifa kararı almıştır, ki kendisini bu aklı selimliğinden dolayı tebrik ediyorum!

Böylelikle oyunu kuranlar kurdukları oyun ile bağlanmış oldular; zira son yıllarda Türkiye’de siyaset incelikli bir iş olmaktan çıkmıştı, siyaset yapmanın da bir onuru, partisel ve toplumsal bir yükümlülüğü olduğunu kendisi bir kez daha hatırlatmış oldu işbu vesile ile!

Artı, CHP’nin yara almasını bekleyenler, kusura bakmayın ama son zamanların siyasal terminolojisine göre ifade edersem avuçlarını yalamışlardır!..

Her ne kadar Deniz Baykal aklıselim bir kişiyse de, nedenini tam olarak algılayamadığım bir antipatiklik yüklenmiştir kendisine; kim bilir belki yakışıklı ve çağdaş oluşundandır, şu an sırf antipatik bulunması nedeniyle CHP’den yüz çevirmiş olanlar, ki her ne kadar anlamsız olsa da böyle bir grup gerçekten de var, yüzlerini tekrar CHP’ye kolayca çevirebileceklerdir, ki bu kişiler belki de laf olsun diye AKP’ye bir dönem oy vermişlerdir!

Sonuç itibari ile Deniz Baykal sorumlu bir siyasetçiye yakışır şekilde davranmış, ülkenin gerçek sorunlarının kendi üstünden yapılan düzmece oyunlarla perdelenmesine olanak tanımamıştır!

CHP Türkiye siyasetinde çok önemli bir partidir, cumhuriyetin ve Atatürk ilkelerinin garantörü görevini üstlenmiştir ve Baykal da istifa kararı ile üzerine düşen görevi Atatürk’e yakışır şekilde yerine getirmiştir!

Yani, gayet medeni bir şekilde oyunu bozmuş, bireysel çıkarlar ve hırslar ile gözü dönmüş olanlara hem medeniyet ve insanlık dersi vermiş, hem de gözümü açsam mı kapatsam mı arasında kalanlara ışık tutmuştur!

Şahsi fikrim sayın ve sevgili Deniz Baykal CHP’nin onursal başkanı olsun, ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu mu olur, bir başkası mı, bilemem ama Deniz Baykal bir gol atmıştır, skor 1-0 Deniz Baykal önde!...

Gülgün Karaoğlu

Mayıs,10/2010

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..