Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

09 Mayıs '10

 
Kategori
Dünya
 

Deniz Baykal, Titanic ve Avatar Videosu (Filmi)

Deniz Baykal, Titanic ve Avatar Videosu (Filmi)
 

Jack ve Rose: Hic yasamamislar!


James Camerun, Avatar Filminin yonetmeni. Bu filmi 1994 yilinda hayal etmis. Ama; o zaman ki teknoloji, hayallerini anlatmaya yetmemis... O da 2005'i beklemis?

CHP Genel Baskani'na ait oldugu iddiasi ile cekilmis videonun tarihinin de 8 yil onceye gittigini soyleyenler var. Demek ki diyorum, o zamanin teknolojisi bu filmi daha inanilir yapmaya yetmiyormus!

Sizler; Titanic olayini, Titanic Filmini de bilirsiniz. Ama (bir ama daha...) Titanic Filmi'nde ki Jack (Cek) ve Rose (Roz) 'un da, Titanic faciasinin bir parcasi oldugunu sananlar cogunluktadir! Degil mi? Yarimizdan cogumuz yemin bile ederiz! "Zavalli Jack O faciada sevdigi Rose icin canini verdi..." Sonra; tatli bir gulumseme ile o atesli ask sahneleri aklimiza gelir. Yalan olmasi mumkun olmayan -olamayacak- ask sahneleri!...

Avatar'da, ayni yonetmen, sakat bir askerle Pandora gezegeninin bir yerlisini biribine asik eder. Cogumuz olmasa bile, epeyimiz, bu ask hikayesine de inaniriz!

Bizler; ask hikayelerini severiz. Baskalarinin yaptiklari asklari konusmaya bayiliriz. Inanmaya da her zaman hazirizdir...

Aslinda bizim turkulerimiz bile vardir: "Bir guzeli sevip de alamazsan, ismini aleme destan eyleme, eyleme..."

Deniz Baykal'i degilde, hanimefendiyi "aleme destan eyleyenin..." niyetini hic mi hic bilmeyiz/bilemeyiz?

Aslinda; erkeklerin erkeklik onurudur: "Eger sizinle birlikte bir hanimefendinin ismi bir ask hikayesinde geciyorsa, sonuna kadar inkar etmek zorundasiniz!..."

Siz, Sayin Baykal; "Evet..." bile deseniz, soz konusu hanimefendi sizin elinizden tutup, kameralarin karsisina sizinle birlikte gecip, "Evet, birlikteydik..." diyene kadar sizin "Evet..." iniz , yalandir!

Ask iliskisi iki taraflidir. Bu iki kisinin disinda - hem de birlikte konusmak kaydiyla- kim konusur, yazar, video filmi gosterir, fotograflar yayinlar... hepsi yalandir. Duzmecedir. Hayal urunudur.

Titanic ' de ki, Avatar 'da ki asklar gibi!..

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..