Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Deniz Baykal- Tuncay Özkan

Sayın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ın dünkü açıklamalarını izlerken, bunun kendi fikri olduğunun CHP yi bağlamaması gerektiğinin de hemen arkasından açıklanması gerekiyordu. Ama tabi ki öyle olamazdı çünkü Baykal partisi adına açıklamalarda bulunuyordu.

Anayasa Mahkemesi 367 şartını koyarsa tamam olucak ve seçime gidilerek yeni Cumhurbaşkanını yeni Meclis seçicek. Buraya kadar normal.

Peki Anayasa Mahkemesi 367 ye gerek yok derse...

İşte Baykal ın görüşü; Türkiye de çatışma yaşanır.

Bunu Söyleyen Türkiyenin en köklü en büyük en ilerici bir Sosyal Demokrat Parinin Genel Başkanı sayın Deniz Baykal.

Bunu anlamak, idrak etmek, bu süzlerin Baykal ın söylediğine inanabilmek gerçekten çok zor ve acıdır.

Kayırsız şartsız, Demokrasiden yana olması gereken tavırlarını zaten bu süreçte sürdüremedi, ama dünkü açıklamalarıyla asıl toplumu kaosa sürükleyecek, çatışmalara yol açacak, Anayasa Mahkemesini etkileyecek talihsiz açıklamayı kendisi yağmıştır.

Baykal Demokrasiden de, seçimlerden de korkuyor anlaşılan. Türkiye de Sosyal Demokratların önünün açılmasını istiyorsa Genel Başkanlık Koltuğunu devretmeli ve CHP nin meydanlardaki Milyonlar adına önünü açmalıdır.

Baykal TSK nın hükümeti alaşagı edip anahtar teslimi kendisine devredilmesini istiyor. Ben bütün bu tutumundan bunu anladım..

Gelelim bir diğer konuya; Tuncay Özkan vak'asına..

Ankara, Balıkesir ve İstanbul Mitinglerinde bir TV Kanalı Genel Yayın Yönetmeni sıfatıyla çıkıp konuşan, Balıkesirde Asker geç bile kaldı diyip İstanbulda Kenan Evren e veryansın eden, kendi kişisel ve kanalının problemlerini Milyonlarca pırıl pırıl insanların üzerinden siyaset yaparak çözmeye çalışan, hırşın, kin kusan, yakışıksız üslubu, meydanlardaki barış şenlğini savaş sloganlarıyla tahrik eden, neden kürüsüde olduğuı belli olan bir adam.

Miting organizatörlerine tavsiyem, İzmir mitinginde böyle insanları o kürsüye çıkarmayınız.

Kendi özel meselelerini kendi yasal çerçevelerinde halletsinler, ne olursa olsun, kim olursa olsun Türkiye nin hiçbir Başbakanı o hakaretleri haketmiyordur.Saygı duymamız gereken Turkiye nin en Kutsal bir koltugunu teslim ettik.
Eleştirmekle hakaret etmeyi, kufretmeyi birbirinden ayırmamız lazım.

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 20
: 665
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun, siyasi , ekonomik ve konjüktürel gelişmeleri birlikte..