Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '09

 
Kategori
Siyaset
 

Deniz Baykal'ın tepesi yine attı !..

Deniz Baykal'ın tepesi yine attı !..
 

DTP ile görüşmeninKandil'le görüşmektenfarkı yok diyen Deniz Baykal


Demokratik Toplum Partisi'yle görüşmenin Kandil'le (PKK'lilerle) görüşmekten farkı yok, diyen CHP Lideri Deniz Baykal, kızgınlığını bu kez daha sert bir şekilde ifade etti.

Geçmiş yıllarda, " Kürt kimliğine saygı duyulmalı.. Kürt sorunu çözülmeden demokratikleşme olmaz!" diyen Deniz Baykal, son zamanlarda her nedense hiçbir çözüm önerisi ortaya atmadığı gibi, çözüm için bir araya gelenleri görünce tepesi atıyor. Bu gün yine onun bu ruh halini gördük.

Bilindiği gibi Kürt açılımı konusunda bilgi alışverişinde bulunmak için Başbakan Erdoğan ile DTP Lideri Ahmet Türk bir saatlik görüşme yaptılar. Toplantıdan sonra her iki taraf da diyalogtan memnun kaldıklarını basına açıkladılar. Artık kan ve gözyaşı görmek istemediklerini dile getirdiler. Geçmişteki yaraların sarılmasında herkese görev düştüğüne işaret ettiler.

Ne var ki sosyal demokrat olarak bilinen ve üstelik dünya çapında düzenlenen sosyalis platforma katılan CHP Lideri Deniz Baykal, Kürt Açılımı ile ilgili görüşmeyi geçmişe göre daha keskin sözlerle eleştirdi. Bu görüşmeyi, PKK ile yapılmış bir görüşme gibi gösterdi. Kullandığı sözler şöyle:

"DTP'yle görüşmemin Kandil'le görüşmekten farkı yok. Artık konuyu netleştirmenin zamanıdır..."

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..