Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Deniz Bölükbaşı konferansından

Deniz Bölükbaşı konferansından
 

MHP Ankara milletvekili Deniz Bölükbaşı MHP Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "İç ve dış gelişmeler"konulu konferansa katıldı.

Tabi konu iç ve dış gelişmeler bir de konfernası veren kişi konunun uzmanı olunca konferansa gitmemek olmazdı.

Konferans salonu hayli kalabalıktı gerek MHP liler gerek dışarıdan katılan dinleyiciler konferansı ilgiyle takip etti.

Sayın Bölükbaşı son bir yıldanbu yana yaşanan gelişmeleri değerlendirdi ve özellikle başörtüsü konusu üzerinde durdu. Başörtüsü sorununun çözümsüzlüğünün nedenininbizzat AKP olduğunu ifade etti. O zamanlar çok tartışılan çene altı formülünün askerlerin memnuniyetini sağlamak amacıyla bizzat Cemil Çiçek tarafından önerildiğini söyledi. Hatta bu önerinin kendilerini de şaşırttığını ve iki kere teyit ettirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda MHP'nin demokratik bir duruş sergilediğini demokrasiye inanmış bir siyasi partinin meclise girmemek tehdidini kullanmaması gerektiğini söyleyerek MHP'nin marjinallikten demokrasiye geçişini göstermiş oldu.

Ergenekon davasının isminden şikayetçi oldu Bölükbaşı. Dedi ki 'Ergnekon Türk tarihinde çok önemli bir destandır bunun muhtemel çetelere isim olarak takılması düşünülemez.' Ergenekon davasında sürecin fazla uzamaması gerektiğini ve iddianamenin gereksiz yere uzatıldığını da kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisinin Türkiye'yi herbiri farklı renk ve kokulardan müteşekkil bir çiçek bahçesi olarak gördüğünü bu bahçede ayrık otlrına yer olmadığını , çiçek bahçesiyle mozaik söyleminin farklarını net bir biçimde ortaya koydu.

AB konusunda; MHP'nin AB'ye karşı olmadığını yalnızca AB'nin ikiyüzlü tutumuna karşı olduğunu ve AB'ye onurlu üyelik söyleminin ardında olduklarını söyledi.

Parti içerisinden ayrılmış olan eski ülkücülerin partiye kazandırılması konusunda samimi bir açıklamada bulundu. Ülkücülerin yeri MHP'dir dedi. Ülkücünün eskisi yenisi olmaz, eğer dün bizim yanımızda gibi gözüküp bugün başka yerlerdeyseler o zaman dün de bizim yanımızda değillermiş mesajını verdi.

Değerli diplomat Rus Gürcü savaşı konusunda da Türkiyenin dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Rusya'nın henüz dünyayı iki kutuplu hale getirecek potansiyelinin olmadığını anlattı dinleyicilere.

Konferans sonrası soru cevap bölümünde ben de kendisine MHP'nin sivil anayasa konusundaki görüşünü ve AKP'nin sivil anayasa çalışmalarına hangi şartlar altında destek vereceklerini sordum. Sayın Bölükbaşı soruyu uzun uzun cevapladı. Yeni anayasanın gerekli olduğunu ama AKP tarafından oluşturulan taslağın 6 bilimm adamı tarafından tartışma ortamı olmadan hazırlandığını belirtip buna karşı çıktı. Yeni anayasa konusunda meclisteki siyasi partilerden müteşekkil bir anayasa çalışma grbunun oluşması gerektiğini ifade etti. AKP'nin taslağında yer alan yerel yönetimlerin aşırı yetkiler verilmesinin (Örn.vergi koyma vergi toplama vs) üniter yapıya zarar vereceğini belirtti. AKP ile yeni bir sivil anayasa konusunda GECE ile GÜNDÜZ gibiyiz dedi.

Yaklaşık iki buçuk saat süren konferanstan satrıbaşları bunlardı.

Umarız bundan sonra da değerli siyasetçi ve konunun uzmanlarını şehrimizde görürüz ...

Saygılar ve sevgiler.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..