Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
20109
 

Deniz börülcesi salatası

Deniz börülcesi salatası
 

Bilmeyeniniz var mı bilmiyorum ama ben deniz börülcesine bayılırım. Ben küçükken dedem Urla’dan toplar, torba torba getirirdi bize. Hatta geçen birkaç seneyse kadar Urla –İçmeler’den Annemle toplamıştık.

Lezzeti bence inanılmaz tarifi ise çok kolay. Kolay diyorum çünkü ben bile yapabiliyorum. Ancak kimileri sadece zeytinyağlı yaptığı gibi kimileri de yoğurtlu yapabiliyor ama ben zeytinyağlıyı daha çok seviyorum.

Küçük bir sır; her yemeğin bir püf noktası vardır, deniz börülcesinin ise sarımsak. Sarımsaksız bir deniz börülcesi düşünemiyorum, hatta bol sarımsaklı...


Malzemeler:

• Bir bağ Deniz börülcesi
• Birkaç çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 diş sarımsak
• Damak zevkinize göre bir ya da yarım limon


Hazırlanışı:

Bağ şeklindeki deniz börülcesi çamurlu uçlarını kesin ve iyice yıkayın. Derin bir tencereyi soğuk koyun ve kaynatın daha sonra deniz börülcelerini bu suya ekleyin. Yumuşayana kadar kaynatın yalnız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta diriliklerini kaybetmemiş olacaklar. Yani sıyrılma kıvamına gelmiş olacak. Pişmiş olan deniz börülcelerini bir kaba alın ve sert kısımlarından tutarak genişçe bir tabağa sıyırın.

Daha sonra üzerine göz kararı zeytinyağını ekleyin, isteğinize göre sarımsağını ve limonunu ekleyip servise hazır edin.


Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Annem börülce salatası yapardı.Sarmısaklı limonlu muhteşem birşey olurdu..İzmire gelince hemen yaptırırım ona..Başına oturdummu tırtıklıya tırtıklıya bitirmeden rahat edemezdim.:)

Kenan Soyalp 
 23.06.2007 15:08
Cevap :
Bizim bütün salataların ortak lezzeti; sarımsak ve ekşi. Off ağzım sulandı. Çok teşekkürler...  25.06.2007 9:01
 

Ben de bunu biliyorum. Haşlayıp yağ, limon koyup yiyorsunuz. Sarımsakla da terbiye edilince danha bir güzel oluyor. Deniz börülcesini de burda öğrendim. Tarif aldık ya yaparız artık; afiyetimiz olsun...

derinmavi.. 
 22.06.2007 12:39
Cevap :
Gelerim hemen yemeye haberin olsun bir telefon çak hemen oradayım...  22.06.2007 14:08
 

urla özbekköyü akkum mevkii izmirlilerin bile çok az bildigi balıkçı köyü hafta sonları balık müzayedesini seyretmek hem benim için eglence hemde taze canlı canlı balıkları uygun fiyata almak büyük zevk dir aldıgım balıkları deniz kenarında ki küçük birrestorana götürürüm (limon) hülya anne nin işlettigi bir yer burası denizde temizlenmiş balık ya mangalda yada tavada bukadar lezzetli olamaz işte burada deniz börülcesinin tadı anlatılamaz bunun yanında radika turp otu taze taze birde bol naneli salatası varki insan parmaklarını yer fiyatlarının da uygun olması harika insan hafta sonu dinlenip azpara harcayarak en lezzetli mezeleri yemesi insan başka ne isteyebilir ki

g.cenk akgül 
 21.06.2007 10:40
Cevap :
eee ne zaman gidiyoruz o zaman Özbek'e canım acayip balık istedi acayip. Bu arada Akkumu biliyorum ben. hihiii  21.06.2007 11:00
 

Pelin hanım inanın deniz börülcesini herkes bilmiyor.Ben şahsen bayılırım mükemmek birşey bana göre.Pazara gittimmi 3-5 tane almadan gelmem.Hatta eşim kızar kim yapacak bunları iş açma başıma diye.Malum biliyorsun sıyırması uğraştırıyor insanı.Onun için her gittiğim yerde sorarım varsa mutlaka masada görmek isterim.Fakat herkes bilmiyor.Bak nerden aklıma getirdin şimdi enkısa zamanda alayım hemen.Birde söylemeden geçemicem.Bende tarifini vanlı bir abimizin eşine vermiştim.Bizde yedi çok beğendi.Rakı sofrasında falan güzel meze olur hesabı gitti eve.Fakat sıyırma olayını unutmuş ablam.Pişirmiş yağlamış ekşilemiş koymuş adamın masasına.Neyse abimiz yemeğe başlamış.Biliyorsun onun çöpüde çalı gibi çok sert olur yenmez.Bu ne ya demiş fırlatmış atmış tabağı biz İzmirlimiyiz demiş.Ne yedikleri belli değil bunların diye birde fırça.Abla anlattı bana yerlere yattım gülmekten.Neyse biz yapıp gönderdik sonrada kurtardık kadını.Onlarda çok beğendiler artık yiyebiliyorlar :))))

Murat GÜLCEK - Yakamoz35 
 18.06.2007 4:39
Cevap :
Ben sıyırmasını çok severim hem de çok ee bal tutan parmak yalar ben de sıyırırken yarısını götürüyorum mideye. Annem çok kızıyor. Ne yapayım çok seviyorum. Vallaha şunu diyebilirim bir tadan bir daha bırakamıyor. Off olsa da yesek şimdi. Tam da öğle yemeği vakti. Süper olur du. :)  18.06.2007 12:59
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 139
Toplam yorum
: 1145
Toplam mesaj
: 191
Ort. okunma sayısı
: 3214
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster