Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Deniz Feneri karartılıyor mu?!

Deniz Feneri karartılıyor mu?!
 

Deniz fenerleri, genelde yüksek yerlere kurulurmuş ki; herkes görebilsin...


Deniz Feneri olayı, ülkemizin gündemine geldiğinden buyana; sürekli gündemde oldu. Bu konunun basına yansıması sebebiyle, Başbakan (DYH) grubunun gazeteleri için boykot çağrısı yaptığı gibi, sürekli de “hedef”göstermiştir.

Oysa, basının görevi zaten “haber” yapmaktır. Almanya’da uzun süredir süren bu dava nedeniyle, Başbakanı’mızın önceleri neden bu kadar sinirlenip, öfkelendiğini anlayamamıştık. Ancak, davanın içeriği hakkında, aydınlatıcı haberler yapıldıkça görüldü ki; gerçekten Sayın Başbakanı’mız kızmakta çok ama çok haklı imiş!..

Davanın içeriğini tam olarak bilmesekte, Almanya’dan sızan bilgilerden öğrendiğimize göre, bu dosyada ki yolsuzluklar; ”pandoranın kutusu” gibi bir açılırsa, kutudan çıkacak kötü kokular o kadar büyük boyutta olacak ki; ANKARA başta olmak üzere, ülkemizde büyük bir sarsıntı yaratacak!

Elbette ki, çıkacak kokulardan bir takım bürokrat ve AKP’li siyasiler kadar, Sayın Başbakan’ın çok yakınında olan kişi ya da kuruluşların da, etkileneceğini herkes öğrendi. Bu nedenle de, AKP hükümeti -soruşturma gizli olmasına rağmen-Ergenekon soruşturmasını ön plana çıkartmaya, adliyeden yada emniyetten basına sızan -suç olması gereken- belge ve ifadelerin yayınlanmasına göz yumarak, destek vermeye başladı. Böylece, ”Deniz Feneri” olayını "gölgelemeye" uğraştı. Ya da, vatandaşta bu şüphenin yerleşmemesi için, özverili hiçbir adım atmamıştır!

Ancak, basın sürekli takipçisi olduğu için, pek istekli olmasa da, “soruşturma dosyasını” Almanya’dan istemek zorunda kalmış ve aylarca dosyanın gelmesi beklenmiştir. Aslında, dosyanın gelmesini beklemekte gerekmiyordu.

Ve sonunda dosya memleketimize -Almanca da olsa-geldi diye sevinirken; bugün aldığımız haberle, bir kez daha hayal kırıklığına uğradık!..

Çünkü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma dosyası hakkında “gizlilik” kararı almak için, önce Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurmuş ve ret kararı çıkınca da, Başsavcılık tarafından karara itiraz edilerek; bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurulmuştur. Üst mahkeme de, talebi yerinde bularak ”gizlilik” kararı vermiştir.

Ancak, vatandaş olarak merak ettiğimiz aşağıda ki sorulara da yanıt almak istiyoruz:

1-) “Deniz Feneri” dosyası henüz daha tercüme aşamasında iken, hangi gerekçeyle böyle alelacele bir “gizlilik” kararı alınmasına ihtiyaç duyulmuştur?

2-)Siyasal iktidarın ve özellikle Adalet Bakanı’nın bu kararın alınması için “talimatı” yada “telkini” olmuş mudur?

3-)Savcılık makamı, gazetecilerin “kararın hangi gerekçeyle” alındığına dair “ısrarlı” sorularına niçin yanıt vermemiştir?

Ülkemizin birçok özerk olması gereken kurumu -TRT, YÖK, TCMB gibi- siyasal iktidarın kuşatması altında iken; bu baskılardan hiç ama hiç etkilenmemesi gereken “yargının” tarafsızlığına, adaletine çok ama çok ihtiyacımız vardır…O nedenle, yukarıdaki sorulara umuyorum ki, yanıt verilecektir!..

 
Toplam blog
: 52
: 1892
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Okumayı seviyorum ve okumanın, insanın içindeki havuza taze suların katılmasını sağladığına inanı..