Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Deniz Gezmiş, Bülent Ersoy'a gazoz ısmarladı mı ısmarlamadı mı?

Deniz Gezmiş, Bülent Ersoy'a gazoz ısmarladı mı ısmarlamadı mı?
 

Bülent Ersoy böyle söylüyor...O bana gazoz ısmarlardı, ben de ona şarkı söylerdim, diyor, Deniz Gezmiş için. Bülent Ersoy'un bu sözleri, hem Deniz Gezmiş'in ağabeyinden hem de 68'liler vakfı başkanından büyük tepki alıyor.

Ne zaman ve nerede bu arkadaşlık vaki olmuş,bilmiyoruz...Ancak, Bülent Ersoy'un durduk yere yalan uydurmayacağını ve zaten öyle biri olmadığını biliriz.

Boylu poslu, babayiğit adamdı, diyor Deniz Gezmiş için...Belli ki ona hayranmış Bülent Hanım...Hanım, diyorum ya, galiba o zaman "hanım" da değil...

Her neyse, insanlar belli isimler üzerinden idolleştirmeyi severler. Hele de bizim ülkede bu pek yaygındır. Deniz Gezmiş de bunlardan biri...

Deniz Gezmiş, bir şekilde Bülent Ersoy'a gazoz ısmarlamış ve onun şarkılarını dinlemişse ne olur yani?...

İnsanların zihninde putlaştırdığınız Deniz Gezmiş imajı zedelenir diye mi korkuyorsunuz. Peki, bu imaj neydi ve niye Bülent Ersoy'a gazoz ısmarladı diye zedelensin.

12 Eylül cuntası, Bülent Ersoy'a yasak getirdiğinde, bu yasağın kalkması için, o zamanlar avukatlık yapan Deniz Baykal'a da gitmiş Bülent Ersoy.

Hatta, Deniz Baykal, Bülent Ersoy'dan astronomik bir rakam talep etmiş, avukatlık ücreti olarak. Baykal da yalanlamıştı bunu ama yalan olmadığı aşikardı.

Demek ki, Bülent Ersoy, hem Deniz Gezmiş'i, hem Deniz Baykal'ı tanımış...Biri ona gazozlar ısmarlamış, birisi de fırsattan istifade "soymak" istemiş.

Her türlü özgürlüğün bayraktarlığını yaptıklarını iddia eden solcular, neden Bülent Ersoy'la birlikte anılmak istemezler acaba? Hem de birlikte oldukları halde...

Şimdi, her şeyi bir yana bırakıp bunu tartışabiliriz diyorum; Deniz Gezmiş, Bülent Ersoy'a gazoz ısmarladı mı ısmarlamadı mı?...

Bülent Ersoy, Deniz Gezmiş'e şarkı söyledi mi söylemedi mi?...Söylediyse hangi şarkıyı söyledi.

Bunlar önemli mevzular...Araştırmak öğrenmek lazım.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..