Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '17

 
Kategori
Dünya
 

Deniz komandoları Rakka'ya indiriliyor…

Deniz komandoları Rakka'ya indiriliyor…
 

Maskeler düşüyor, sis dağılıyor. Gerçekler yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Türk askeri neden Ortadoğu çöllerinde? Bu soruya birileri daha önceden hazırladıkları cevabı verdi uzun zamandır. TERÖRÜN ÖNLENMESİ. Peki, terörün önlenmesi için ordumuzun Arap ülkelerine girmesi yeterli mi? Varsayalım ki bir kaçını da fethettik. Acaba terörü önlemek için yeterli olur mu? Bu sorulara evet diyebilmek için Ortadoğu gerçeğinden bihaber olmak gerekiyor. Çünkü terörün baş destekçisi herkesin bildiği gibi büyük şeytan ve kuyruklarıdır. Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde bunların verdikleri silahlar çıkıyor. Üstelik büyük bir pişkinlikle bu durumu kabulleniyorlar.

BOP projesinde Türkiye’nin konumu ne olacaktı? Dizayn edilecek Ortadoğu da jandarmalık tabii ki. Bilinen dinamiklerin durumu görüp karşı çıkması bu planın ertelenmesine neden oldu.

Reuters haber ajansı, dün gece geçtiği haberde Kuveyt'ten yola çıkan 1000 ABD li askerden 700'ünün de Musul'a gönderildiğini bildirdi.

Savunma Bakanlığı Pentagon, bölgeye kara birlikleri de yollayacak.

Haberlere göre, deniz piyadelerinin Suriye'ye gönderilmesi ABD'nin tek seferdeki en büyük sevkiyatı.

Bir numaralı gündeme dönüşen gelişmeyi ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian öğle saatlerinde resmen doğruladı.

Albay Türkiye, YPG yerine müttefiklerin özel kuvvetler askerleriyle Rakka'da sahne almasını istiyor. (http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-cnn-dunyaya-duyurdu--dunya-2410221/)

Bütün bunlar ne anlama geliyor? Bir zamanlar Afganistan da dost El-kaide tu kaka edilip yok edildi. Irak’ın başında ki en büyük dost Saddam Hüseyin halledildi. Şimdi özel yaratılan İŞİD de yok olma kervanına katıldı. Albayın dillendirdiği konu bizce siz verilen görevi yapın YPG yi de PKK yı da yok ederiz anlamına geliyor.

Bu görevse başta belirttiğimiz jandarmalıktır. Umarım yanılıyorumdur. Zira Ortadoğu da bir askerimizin bile burnunun kanaması benim içimi acıtır. Umarım tez zamanda askerimiz ülkemize döner. Zira terörü yok etmek önce içimizdeki büyük şeytanı kovmakla olacaktır.

İzmir 09.03.2017

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..