Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Deniz Marşan'dan plaj modası

Koleksiyonlarını hazırlarken sadece görüntü olarak değil fonksiyonel özellikte olmasını da önemseyen Direct Message kurucusu, moda ve stil danışmanı Deniz Marşan’dan yazın plaj önerilerini markasındaki yeniliklerini dinledik. Mayoların ve bikinilerin artık sadece plajlarda giyilmediğinin altını çizen Marşan, yazın ister spor yaparken ister akşam dışarıda vakit geçirirken plaj kıyafetleriyle nasıl kombin yapacağımızın tüyolarını aldık.

- Sizi öncelikle stil ve moda danışmanı olarak tanıdık. Sonrasında ise kendi markanızı yarattınız. Markanızın doğuş hikayesi nedir?

Her şey kafamdaki dünyayı içimdeki yaz enerjisiyle birleştirmemle başladı. Ben yaz mevsimine aşık biriyim, yaz benim için mutluluk demek. Yazı ne kadar sevsem de birkaç yıl önceye kadar plajlarda giymek istediğim mayo ve bikinileri bulamıyordum. Sonrasında yaratıcılığımı da kullanarak benim gibi hisseden kadınlara ilham olmak için kendi markamı kurdum. Aslında her şey kendiliğinden oluştu, kendi bohem ruhumu plajlara, denizlere taşımak istedim. Küçük küçük başladığım çalışmalara sonrasında erkek mayolarıyla devam ettim derken son olarak saç bakım ürünlerine kadar uzanan bir yolculuk oldu.

- Sizden mayo/bikini seçimi konusunda tüyo rica etsem… Kim nasıl model mayo-bikini giymeli?

Belirli bir stilden ziyade vücut tipine göre seçim yapmak önemli. Öncelikle vücudumuzu tanımalı ve vücut tipimize göre modeller seçilmeli. Aynı zamanda mayoların fonksiyonel özellikte olmasını da çok önemsiyorum. Sadece plajda giyilecek şekilde değil günlük hayatta, spor yaparken hatta akşam dışarı çıkarken de giyilebilecek şekilde seçimler yapılabilir. Şortlarla ve bluzlarla birlikte giyilebilecek seçimler yaz ruhunu keyifli bir şekilde yansıtıyor.

- İdeal bir plaj kombini nasıl olmalı?

Abartıdan uzak durulmalı. Her şeyin bir arada olduğu kalabalık kombinler güzel bir görüntü oluşturmuyor. Kullanılan parçalardan bir tanesi öne çıkmalı. Aksesuarlarınız iddialıysa daha sade bir mayo tercih edilmeli. Tek renk seçimi de güzel bir alternatif. Bu yaz için önerim aynı tonlardaki mayo ve bikinilerle kullanılabilecek kimonolar diyebilirim, güzel bir görüntü sunuyor.

- Mayoların kullanım alanları arttı. Siz ne düşünüyorsunuz? Mayoları nasıl farklı kullanabiliriz?

Dediğim gibi mayoların fonksiyonel olması çok önemli. Tek omuz bir mayoyu şortla birlikte giyebilirsiniz ya da bikini üstlerini spor yaparken kullanabilirsiniz. Plaj sonrasında belki bir eğlencede belki bir yürüyüşte bikini ve mayolar rahatlıkla kombin yaparak kullanabilirsiniz.

- Siz aynı zamanda üreten taraftan biri olarak nelere dikkat ediyorsunuz?

Çevrenin ve doğanın geldiği durum ortada. Biz de bu noktada sorumluluk alıp girişimlerde bulunmalıyız. Mayo ve bikini ürünlerimizi denizlerden toplanan plastik atıkların dönüştüğü kumaşlardan tasarlıyoruz. Çevre bilinciyle hareket etmek hepimizin görevi. Bunun yanı sıra kişinin kendini iyi hissetmesi için bedenin ince görünmesi de önemli. Astara astar yerine kumaş kullandığımız ve kulplu modeller tasarladığımız için modeller gerçekten istenildiği gibi duruyor.

- Stilimizde saçların rolü nedir? Yazın saç bakımında nelere dikkat etmeliyiz?

Stil saçta başlar. İyi bir saç görüntüsü olmadan hayalimizdeki görüntüye -şekle kavuşamayız. Vaktimiz de çok değerli, saçlarımızı yapmak veya yaptırmak için saatler harcamamalıyız. Ben doğal bir görünümle bakımlı olan saçlardan yanayım. Ayrıca yaz aylarında tıpkı cildimiz gibi saçlarımızı da güneşin zararlı etkilerinden korumalıyız, nemlendirmeliyiz. Işıltılı, doğal ve volümlü saçlar her kadına kendini iyi hissettirir.

 

 

 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..