Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '18

 
Kategori
Müzik
 

Deniz Seki’nin Upuzun Bir Hikayesine Ortak Olun!

Deniz Seki’nin Upuzun Bir Hikayesine Ortak Olun!
 

Onu gerçekten çok özlemişiz.. Sesini, yorumunu ve içli içli söylemesini.. 
Evet, bir zor günler geçirdi ama tek sığınağı, aşık olduğu Müziğine sarıldı..
Geçtiğimiz yıl yayınladığı "Şükür Kavuşturana" isimli ilk tekli çalışmasıyla yeni bir albümün sinyallerini vermeye başlamıştı. İşte bugün piyasaya sürülen ve "20 yıllık müzik kariyerimin en özel albümü" dediği Seyhan Müzik etiketiyle yayınlanan "Uzun Hikaye"den sizlere mini detaylar verip, şarkıların akıbetinden nacizane bahsedeceğim. 7 şarkının sözü ve müziği kendisine, Şehrazat, Sezen Aksu, Şebnem Sungur & Ayla Çelik, Yusuf Hayaloğlu & Ahmet Kaya'nın yer aldığı ve tüm düzenlemelerin İskender Paydaş'a ait olan bu çalışmadan bizi neler bekliyor?
 
"İyiki Varsın Aşkım" albümün açılışı oluyor. Tam bir A1 niteliğinde, bahar ve yaz aylarına çok yakışacağını düşündüğüm naif bir çalışma. Kliplenirse eğer hiçte fena olmaz.
Hatırlarmısınız bilmem 2005 yılında "Aşk Denizi" albümünde büyük usta Neşet Ertaş'ın "Zülüf"ü okumuştu.  Bu albümde yine aynı tarzda iki şarkı yer alıyor. Özellikle sözü ve müziği kendisine ait "Öğrendim" ve "Toprak Ana" ile aslında Seki'nin bir Türkü sever olduğunu bir kez daha yineliyor sanki.. (Aynı zamanda Öğrendim çıkış şarkısı)
 
Saf pop ögeler içeren "Bir Zamanlar" ve "Keşke" albümün en can alıcı çalışmalarından bir kaçı. Tam yazı anımsatan düzenlemeleri ve melodileriyle kanınızı fazlasıyla kanatabilir amman :)
 
Adeta kendim yazmışım gibi sahipleniyorum dediği bir Yusuf Hayaloğlu ve Ahmet Kaya'ya ait olan efsane şarkı  "Nereden Bileceksiniz"  bir elbise gibi tam oturan, kendinden geçen ve Seki'nin nakarat kısımlarında efelenmiş tavırları şarkıyı fazlasıyla taşıdığını ve iyi bir performans şarkıcısı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Adeta sitemini haykırıyor!
 
"Vefalı Sarmaşık" alışılagelmiş orta tempolu şarkılarıyla yine albümün dinamosunu yükseltmeye devam ediyor..
 
Sözü ve müziği kardeşi Serkan Seki'ye ait olan "Helal Et Hakkımı" ile düet yapıyor.Benim en bayıldığım şarkılardan biri oldu. Eğer kliple taçlanırsa iyi bir hit kıvamına geleceğini düşünüyorum. 
 
Şebnem Sungur ve Ayla Çelik imzalı şarkısı "Çok Sevmiştik" ve "Su Akar" Sözyaşlarım ve İz'in yankılarının devamı niteliğini taşıyor.
 
Sıfır bir Şehrazat şarkısı olan "Hüzün Nerde Ben Orada" ile Deniz Seki'nin gizli hitleri arasına girebilir..
Ve Sezen Aksu'nun efsaneleşmiş şarkısı "Gidemem" ile berrak sesi ve düzenlemesiyle öne çıkacak yorumlardan biri..
 
Ayten Alpün imzalı albüm fotoğraflarıyla en doğal hallerini yansıttığını görüyoruz..
 
3 yıllık aranın ardından yeni albümünün yankıları bakalım nasıl karşılanacak?
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..