Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '09

 
Kategori
Magazin
 

Deniz Seki Üskül'e mektup yazmış!

Deniz Seki Üskül'e mektup yazmış!
 

Ünlü şarkıcı Deniz Seki hapse gireli 3 ayı aşkın bir süre geçti.

Bugün uzun bir aradan sonra tekrar Deniz Seki ile ilgili bir haber gündeme geldi.

Deniz Seki tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Tutukevi’nden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na mektup yollamış.

Deniz Seki, Komisyon Başkanı AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül’e hitaben yazdığı mektubunda uzun uzadıya içini dökmüş.

Özetle çok pişman olduğunu, hayatı seven biri olduğunu ve mesleğini icra etmek istediğini belirtmiş. Ayrıca hapishanede her geçen gün çürüdüğünü fütursuzca anlatmış.

İlk bakışta verilecek tepkiler ne kadar masumane olursa olsun Deniz Seki’nin hapishanelerdeki binlerce tutukludan ne farkı var diye geçirdim içimden. Tek farkı ve onu haber yapan en önemli farkı onun ünlü bir şarkıcı olması.

Ayrıca kaleme aldığı duyguları hapishanelerde bulunan binlerce tutuklunun da aklından geçen düşünceler. Yani “serbest kalıp mesleğimi icra etmek istiyorum” söylemi hapishanedeki binlerce tutuklunun zihnindeki isteklerin yansıması aslında.

Açıkça birinin bu şekildeki bir komisyona mektup yazıp “torpil” talep etmesi, üstü kapalı olarak yargıya müdahale ettirmeye çalıştırması hiç etik değil. Kaldı ki basın kuruluşları da bu istekleri dramatize ederek yansıtarak Deniz Seki’ye alet oluyorlar.

***

Deniz Seki Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olduğundan her vatandaş gibi eşit ve adil koşullarda yargılanmalı, bu tip talepleri ise cevapsız bırakılmalı. Zaten böyle bir mektubu yazmaya cesaret göstermesi hala ülkemizdeki yargılama koşulları hakkındaki izlenimleri olumsuza çekiyor.

***

Yargılanan her bireyde öncelikli amaç cezalandırma değil topluma kazandırma olmalı ama uyuşturucu madde kullanmanın suç olmadığı gibi, uyuşturucu satıcılığının suç olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Bakalım mektuba cevap ne zaman gelecek?

A.Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..