Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '09

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Deniz Seki ve uyuşturucu

Deniz Seki ve uyuşturucu
 

www.milliyet.com.tr den alıntıdır.


Bir kere ünlendiniz mi Türkiye'de gündemde kalmak o kadar zor değil. Çünkü insan yapısında ünlü olan birisiyle kendini özdeştirme yatar. Fiziksel görüntüden tutunda o kişinin tavır, hareketlerine kadar her şey kopyalanmaya başlar. …’nın tokası, …’nın saçı, …’ in gülüşü, …’ nın konuşması vb.

Deniz Seki’nin adli makamlara intikal etmiş, yargılama süreci başlamış bir olayı var. Haberlere göre Jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonu kapsamında hakkında çıkartılan yakalama kararı tutukluluğa çevrilen şarkıcı Deniz Seki’nin adli makamlara intikal etmiş gönderildi. Buraya kadar her şey normal. Adli yargı süreci sonrası ne olacağı belli olacak.

Bundan sonrası önemli şimdi bir takım medya adı geçen şarkıcı ile hemen temasa geçerek, cezaevinde geçen sürenin anısını satın alarak yayınlayacak. Belki dizi olacak. Sokağımız da evimiz de bu olay konuşulacak. Sonra gençler özenti gereği uyuşturucuyu iyi olarak tanıyacak. Çünkü ünlüler de bunu kullanıyorsa mesele yok denecek. Uyuşturucunun da reklâmı otomatikman yapılmış olacak. Düşüne biliyor musunuz?… ‘ nın kullandığı uyuşturucu bunlar. Ne yapılmalı? Bence kendisinin topluma mal olmuş, olduğuna inanılan kişiler görsel ve yazılı basında uyuşturucuyu kullandıklarında neler yaptıklarını, uyuşturucunun nelere mal olduğunu anlatmalılar. Hatta kanun koyucu, bu konuda düzenleme yapmalı. Ceza olarak bu konu anlattırılmalı. Toplum bilinçlendirilmeli diye düşünüyorum.

Hoş ve esen kalın.

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..