- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Deniz Ürünleriyle Pratik ve Leziz Tarifler
Deniz mahsulleri beslenme programınız dışında değilse eğer...
İşte size birkaç leziz tarif ve bazı pratik öneriler:
* Balık köftesi için, 2 parça kemiksiz fileto balığı küçük küçük doğrayın. 1 kâse haşlanmış pirinç, 1 yumurta, 1 kâse ince doğranmış maydanoz ve tuz ekleyerek karıştırın. Küçük parçalar halinde alıp fazla dağıtmadan mısır ununa bulayarak bol yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
* Karidesli milföy için, 4 adet milföyün üzerine yumurta sarısı sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduğunda enlemesine keserek 2 parçaya ayırın. Tavaya 1 çay kaşığı tereyağ koyup, 2 domatesi küp küp doğrayarak kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. En son 300 gram haşlanmış karidesleri ekleyip 4-5 dakika pişirin. Milföylerin arasına malzemenizi koyup sıcak olarak servis edebilirsiniz.
* Deniz börülcesi için, 2 demet deniz börülcesini 2 litre suda 10 dakika haşlayın ve haşlanan börülceleri kılçıklarından ayıklayın. 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, 5 diş dövülmüş sarımsak ve yarım limon suyu ile karıştırın. Servis edilmeden 1 gece evvel hazırlanırsa daha da lezzetli olacaktır.
* Sebze soteli fırında levrek için, 2 adet levreği temizleyip dilimleyin. Tuz ve karabiber serperek bir müddet bekletin. 3-4 dal yeşil soğanı ince ince kıyıp üzerine 2-3 dilim ekmek ufalayın. Dilimlediğiniz balıkları önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve ekmekli karışıma batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derece fırında pişirin.
* Pullu balıkları ayıklamak için, üzerlerine bir miktar sirke döküp birkaç dakika bekleyin. Bu şekilde pulların daha kolay döküldüklerini göreceksiniz.
* Somonlu penne makarna için, yarım paket penne makarnayı kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tavada 1 adet doğranmış soğan ve 2 diş sarımsağı kavurun. 1 kâse mantar ve 300 gram somonu üzerine ilave edip, 1 tutam fesleğen ve 1 su bardağı kremayı ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini koyarak pişene kadar kavurun. Makarna ve sosu karıştırıp sıcak servis yapabilirsiniz.
* Dondurucudan çıkarıp çözdürdüğünüz balıkları bir süre sütün içerisinde bekletirseniz dondurulmuş gıdalarda oluşan kötü kokuyu alacaktır.
* İçli levrek için; 1 demet ıspanağı, 1 kâse mantarı, 3 adet közlenmiş biberi, 2 diş sarımsağı ince ince doğrayıp, tuz ve karabiber ile az yağda kavurun. 2 adet levreğin içerisine, hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi doldurup yeşil soğanla bağlayarak üzerine sıvı yağ gezdirin. Asma yaprağı serilmiş fırın tepsisinde, 200 derecede pişirin. Bol yeşillikle servis yapabilirsiniz.