Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

10 Ocak '18

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Deniz Ürünleriyle Pratik ve Leziz Tarifler

Deniz Ürünleriyle Pratik ve Leziz Tarifler
 

Deniz mahsulleri beslenme programınız dışında değilse eğer...
İşte size birkaç leziz tarif ve bazı pratik öneriler:

* Balık köftesi için, 2 parça kemiksiz fileto balığı küçük küçük doğrayın. 1 kâse haşlanmış pirinç, 1 yumurta, 1 kâse ince doğranmış maydanoz ve tuz ekleyerek karıştırın. Küçük parçalar halinde alıp fazla dağıtmadan mısır ununa bulayarak bol yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

* Karidesli milföy için, 4 adet milföyün üzerine yumurta sarısı sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduğunda enlemesine keserek 2 parçaya ayırın. Tavaya 1 çay kaşığı tereyağ koyup, 2 domatesi küp küp doğrayarak kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. En son 300 gram haşlanmış karidesleri ekleyip 4-5 dakika pişirin. Milföylerin arasına malzemenizi koyup sıcak olarak servis edebilirsiniz.

* Deniz börülcesi için, 2 demet deniz börülcesini 2 litre suda 10 dakika haşlayın ve haşlanan börülceleri kılçıklarından ayıklayın. 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, 5 diş dövülmüş sarımsak ve yarım limon suyu ile karıştırın. Servis edilmeden 1 gece evvel hazırlanırsa daha da lezzetli olacaktır.

* Sebze soteli fırında levrek için, 2 adet levreği temizleyip dilimleyin. Tuz ve karabiber serperek bir müddet bekletin. 3-4 dal yeşil soğanı ince ince kıyıp üzerine 2-3 dilim ekmek ufalayın. Dilimlediğiniz balıkları önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve ekmekli karışıma batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derece fırında pişirin.

* Pullu balıkları ayıklamak için, üzerlerine bir miktar sirke döküp birkaç dakika bekleyin. Bu şekilde pulların daha kolay döküldüklerini göreceksiniz.

* Somonlu penne makarna için, yarım paket penne makarnayı kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tavada 1 adet doğranmış soğan ve 2 diş sarımsağı kavurun. 1 kâse mantar ve 300 gram somonu üzerine ilave edip, 1 tutam fesleğen ve 1 su bardağı kremayı ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini koyarak pişene kadar kavurun. Makarna ve sosu karıştırıp sıcak servis yapabilirsiniz.

* Dondurucudan çıkarıp çözdürdüğünüz balıkları bir süre sütün içerisinde bekletirseniz dondurulmuş gıdalarda oluşan kötü kokuyu alacaktır.

* İçli levrek için; 1 demet ıspanağı, 1 kâse mantarı, 3 adet közlenmiş biberi, 2 diş sarımsağı ince ince doğrayıp, tuz ve karabiber ile az yağda kavurun. 2 adet levreğin içerisine, hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi doldurup yeşil soğanla bağlayarak üzerine sıvı yağ gezdirin. Asma yaprağı serilmiş fırın tepsisinde, 200 derecede pişirin. Bol yeşillikle servis yapabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..