Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yrd Doç Dr Tamer Haliloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/tamerhaliloglu

25 Temmuz '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Deniz ve güneşin üst solunum yollarına faydaları

Deniz ve güneşin üst solunum yollarına faydaları
 

Deniz suyunun sağlığımız üzerinde fazlasıyla olumlu etkileri mevcut. Araştırmalar deniz suyunun insan üzerinde fiziki ve psikolojik birçok pozitif etkileri olduğunu gösteriyor. İnsan vücudunda bulunan 100’e yakın madde deniz suyunda da bulunmaktadır.  İçeriğindeki kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür, magnezyum klorür, magnezyum sülfat, çinko ve iyot gibi maddeler sebebiyle birçok çağda deniz suyu şifa amaçlı kullanılmıştır. Bu bakımdan deniz suyukan plazması gibi mineral tuzlar, amino asitler ve eser element deposu özelliği taşır.


Özellikle deniz suyunun astım, alerjik hastalıklar ve  kronik sinüzitin tedavisinde  çok etkili olduğunu söyleyebiliriz.  Tuzlu su tümsinüs yollarını temizlediği gibi içeriğindeki faydalı bakterilerle üst ve alt solunum yollarının tamamen boşalmasını sağlıyor.

Son yıllarda “okyanus suyu” olarak bilinen saf deniz suyunu ameliyat sonrası burun içinde oluşan enfeksiyonların tedavisinden, çeşitli nedenlerle nefes alıp verme güçlüğü çeken bebeklere kadar çok sayıda hastaya öneriyoruz. Ayrıca yüzme akciğerlerin kapasitesini arttırması bakımından oldukça etkili bir fizik tedavidir.


Yazın güneş ışınları ile vücudumuzda depoladığımız D vitamini sayesinde  savunma sistemimiz de güçlenir. Oksijeni absorbe etmemizi hızlandıran negatif iyonlarla yüklü deniz havası, kandaki oksijen miktarın artmasına, troid aktivitesi artmasını ve strese karşı savaşarak mutlu olmamızı sağlar. Yaz bitmeden deniz ve güneşle kendinizi sık sık buluşturmanızı tavsiye ederim.


Yrd. Doç. Dr. Tamer HALİLOĞLU

 
Toplam blog
: 16
: 261
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

İ.Ü. Tıp Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan Haliloğlu, hemen sonrasında İ. Ü. İstanbul Tıp Fa..