Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Denizcilerden, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'a ziyaret...

Denizcilerden, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'a ziyaret...
 

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolyısıyla,denizciler Vali Aksoy'u makamında ziyaret ettiler...


Deniz ulaştırması çalışmalarında Mersin Limanı’nın varlığının, kent için önemli bir avantaj olduğunu dile getiren Aksoy, ”Bu avantajı da Mersin gelecekte en iyi şekilde kullanma gayreti içerisinde olacaktır.”diye konuştu.

Türkiye’de ki iki Deniz Ticaret Odası’ndan birinin Mersin’de bulunuyor olmasının bölgemizin denizcilik anlamındaki önemini daha iyi ortaya koyduğunu ifade eden Aksoy, şunları söyledi:

“Onların bu konudaki başarılı çalışmaları da ilimize önemli katkılar sunmaktadır.

Denizcilik eğitimi alanında bazı sorunlarımız vardı. Konuyu kentteki bazı kurum ve kuruluşlarımız ve hayırsever kişilerle paylaştık. Bazı odalarımız bu çağrımıza kulak verdi. Bu çağrıya kulak verenlerden biri de Mersin Deniz Ticaret Odası olmuş ve Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi yapımı için harekete geçmişlerdi. Geçen yıl temelini attığımız Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi bugün itibariyle tamamlandı. Eğitime verdikleri katkıdan dolayı oda yönetimine teşekkür ediyorum. Okulun bir Meslek Lisesi olması ve denizcilik sektörüne yönelik hayata geçirilmesi, bu sektörde çalışacak gençlerimizin eğitimli olmalarına fırsat yaratacak güzel bir çalışmadır. Umuyorum ki, bu okuldan yetişecek gençler, denizcilik sektörünün gelişmesine de önemli katkılar sağlayacaklardır.”

Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım ise, 2 Haziran’da yapılan Paris Momerandumu toplantısında, Türk Bayrağı’nın denizcilikte ‘beyaz bayrak’ statüsüne geçtiğini hatırlatarak, “Bizim limanlarımızdan dış limanlara giden Türk bayraklı gemilerin tutulma oranları dünyada belli kapasitenin altına düştüğünden dolayı artık Beyaz Bayrak sahibiyiz. Bunun sektöre çok ciddi bir katkısı olacaktır.”dedi.

Beyaz Bayrağa sahip gemilerin diğer limanlarda daha az denetlemeye tabi tutulduğunu, yük bulmalarının daha kolay olduğunu ifade eden Yıldırım, “ Yani bu bizim için iyi bir haberdir. Bu dinamik bir liste olup, Beyaz Liste’ye geçince her yıl bu statü de kalamıyoruz. Sürekli iyileşmek zorundayız. Örneğin, Amerika ile İran daha önce Beyaz Liste’de olmalarına rağmen bugün Gri Liste’ye düştüler, ama biz Beyaz Liste’ye çıktık. Geçen yıl Türk Limanları’ndan çıkıp yurtdışında tutulan gemi sayısı 36 iken bizim bölgeden hiçbir gemi tutulmadı. Bu da Mersin ve bölgemiz adına önemli bir gelişmedir.” şeklinde konuştu.

Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli de, Beyaz Liste konusunun denizciliğimiz adına çok önemli bir konu olduğunu, bunun kalıcı olmasını sağlamak konusunda denizcilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..