Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Denizlerimizde, nehir ve göllerimizde boğulan insanlar devletin sorunu değil!

Denizlerimizde, nehir ve göllerimizde boğulan insanlar devletin sorunu değil!
 

Bir de cesedini çıkarmaya gidiyor, şu utanmazlığa bak! Bırak orada kalsın! Çıkarma kardeşim! Ne yapacağım  ölmüş adamı! Bana canlısı lazım!

Türkiye’de denize, nehir, göl ve göletlere yüzmeye gidip boğularak hayatını kaybeden insanların bu durumuyla ilgili bir güvenlik tedbiri ve sorumlusu yok! Var mı sayın başbakan? Kaç kişi öldü? Son 10 yılda 598 kişi. Peki, ne yapıldı? Cesetleri çıkarıldı. Senin görevin ölü toplamak mı? 1 milyon askerin, polisin, zabıtan keklik avına mı gidiyor? Yazıklar olsun! 

Gitmesinler; gözleri kör mü gitmesinler! Dikkatli olsunlar; boyundan yüksek yerlere girmesinler! Bunlar kocakarı öğüdü. Sen devletsin, kocakarılar gibi öğüt veremezsin; gereğini yapacaksın. Madem insanlar ölüyor, o zaman buralar tehlikeli. Kapat o zaman; yasak et, kimse girmesin. Değilse kapısında bekleyeceksin Sayın başbakan!

Ülkemin denizleri, ben giderim . Gidemezsin, denize girip yüzemezsin diyemezsin; güvenliğini sağlayacaksın . Hopa’dan Amanos Dağları’na bütün kıyılarım güvenli olacak. 4 çocuk gölete gidiyor, boğulup ölüyor; bu ne ya!

Bu şekilde boğulup ölen insanlarımızın katili devlettir. Bu  milletin çocukları hiçbir zaman güvende olamaz. Çünkü sadece ağlamayı biliyorlar. Oysa devlet bu şekilde yüzmeye gitmeyi kontrol altına alabilir. Sanki her şehrimizde binlerce nehir, gölet, baraj var. Alt tarafı üç beş tane yerin bu mevsimlerde korumasını yapabilir. Böyle abuk sabuk bir nedenle yılda bilmem kaç tane pırıl pırıl genç insan ölür mü ya!

Yüzme bilmeyenler nehir ve göllere girmesinler. Senin eğitim sisteminde yüzme öğretiliyor mu? Niye öğretilmiyor? Pi sayısından daha faydalı, hiç değilse canımı kurtarırım. Bizler yüzmeyi babamızın tarlasında burçak yolarken mi öğreneceğiz? Çocukları koruyorsun  bu gençler de çocuk sayılır. Onlara gözün gibi bakacaksın Sayın başbakan! Dünya lideri böyle olunur! Ağlayıp şiir okumakla değil! Ben bu ülkenin başbakanı olayım, böyle abuk sabuk bir nedenle bir kişi ölsün, ertesi gün istifamı basarım. Ama adam oyu kadercilerden almış, ağlayanlardan almış! Aslan gibi delikanlılar üç kuruşluk derede hayatını kaybetsin, ana babası ağlasın, devlet de ceset toplasın! Böyle bir ülkenin vatandaşı olmaktan utanıyorum!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..