Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Denizli'nin ''Horozu''Aslan

Denizli'nin ''Horozu''Aslan
 

yok


Geçen hafta kaybedilen üç puandan sonra Galatasaray için Denizli maçı krirtik bir hal almıştı. Bu bilinçle maça hızlı bir giriş yapan, golü arayan, isteyen taraf Galatasaray'dı. Nitekim 9. dakikada hazırlanış açısından mükemmel bir gol buldular. Golün verdigi rahatlıkla kendi aralarında al gülüm vergülüm paslarla oyunu soğutup, rakikinde direncini kırdılar. Maç çok tempolu geçmemesine rağmen net gol pozisyonlarıda buldular, fakat değerlendiremediler. İkinci yarıda tıpkı ilk yarı gibi geçti. Hiç pozisyon yokken Nonda ile ikinci golü bulup iyice rahatladılar. Golü erken bulmanın rahatlığıyla ne Servet, ne Meira nede sol bek Hakan korner ve serbest vuruşlar hariç hiç hücuma çıkmadılar. Kaleci Santic, Carlos Alberto'nun frikik atışında tıpkı Fenerbahçe maçında yaptığı gibi aynı hatayı yine tekrarladı, ve topu içeriye tokatlayarak gol pozisyonu verdi. Takım kaptanı Ayhan daha dikkatli olması gerekirken, adeta ikinci sarıyı zorla istedi. Nonda ikinci golü attı, tam moral bulmuşken daha santra yapılmadan Skibbe oyundan aldı. Beş dakika bekle be kardeşim. Belki adam daha iyi şeyler yapacak. Mücadele ve yardımlaşma açısından takım iyi durumda, fakat bir organizasyon eksikliği var. Lincoln döndüğünde bu sorunda ortadan kalkacak sanırım.
Denizlispor ise mütavazi kadrosu ile oyun disiplinine bağlı kalarak doksan dakika çok iyi mücadele ettiler. Bir kaç pozisyonda buldular ama değerlendiremediler. İlerki haftalarda onları zor günlerin beklediği bir gerçek. Yeni transferleri Bonguro ve Berberoviç'in takıma katkı sağlayacağı düşüncesindeyim.

Bana göre gecenin yıldızı maçın hakemi Koray Gencerler'di. Çok temiz bir maç yönetti. Pozisyonları çok yakından takip etti. Avantajları çok yerinde devam ettirdi. Hemen hemen verdiği tüm kararlar doğruydu. İlk yarıda Ayhan'ın yaptığı faul sonrası avantaj devam kararı ve sonrasında Denizlisporlu Feridun'un topu elle alışına ve pozisyonun bitiminden sonra Ayhan'a gösterdiği kartlar çok yerindeydi. Bana göre tek hatası Ayhan'ı seksen ikinci dakikada değilde yetmişdokuzuncu dakikada atmayışıydı. Ayhan bir önceki pozisyonda bunu haketmişti.
Netice itibariyle istediğini alan ve yolona devam eden aslan oldu. Horoza ise bir başka çöplükte ötmek kaldı.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 23
: 448
Kayıt tarihi
: 17.08.08
 
 

Ankara'da yaşıyorum. İşletme fakültesi mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Spor yapmayı, müzik dinleme..